Дружба з Кремлем виходить боком: У Німеччині бояться російських хакерів

​Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини побоюється, що Москва спробує втрутитися в заплановані на 24 вересня вибори у Бундестаг.

Про це глава відомства Ханс-Георг Масен повідомив в інтерв'ю Welt am Sonntag, передають Патріоти України.

"Ми виходимо з того, що Росія в змозі почати кампанію з дезінформації у зв'язку з виборами у бундестаг", - підкреслив керівник германської контррозвідки.

При цьому він обмовився, що подібні методи можуть і не відповідати "нинішньому політичному порядку денному Кремля".

"Можливо, там також не зацікавлені в подальшому погіршенні стосунків з Німеччиною", - не виключив Масен.

Основні побоювання спецслужб пов'язані з тим, що в результаті атак хакерів, що діють в інтересах Кремля, могли бути викрадені великі об'єми конфіденційної інформації. Один з таких кібернападів на сервери бундестагу було зроблено навесні 2015 року.

"Спецслужби практично не в змозі навести юридично обгрунтовані докази того, що Росія стоїть за цими хакерськими нападами на бундестаг", - сказав Масен.

Проте, за оцінками його відомства, вірогідність подібного сценарію "дуже висока". Крім того, російські розвідслужби "продовжують інтенсивну" діяльність на території Німеччини, підкреслив він.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...