"Думаєте когось покарали?" Провадження в справі загибелі зубрів на Вінниччині гальмує поліція - еколог (документ)

Андрій Плига вважає, що поліція спеціально затягує розслідування, щоб потім закрити справу.

Зубри на Вінниччині загинули, провалившись під лід. Фото:vikna.if.ua

Винуватці загибелі 17 зубрів, занесених до Червоної книги, досі не покарані. Про це в Facebook написав координатор представництва Всесвітнього фонду природи Андрій Плига, передають Патріоти України.

"У лютому Україну сколихнула новина, що у Вінницькій області загинуло близько 17 зубрів - мало не 1/10 всієї чисельності зубрів України. Тоді ж відразу по гарячих слідах знайшли шматки м'яса у дворі кількох селян. Уже тоді стало зрозуміло, хто винуватець трагедії. Минуло півроку. Думаєте когось покарали?

Екоінспекція нарахувала понад 2000000 грн збитків, і відправила матеріали до Головного управління Нацполіціі Вінницької області для встановлення причин загибелі зубрів. На цьому її участь закінчилася, і екоінспекції більше нічого не відомо про цю справу", - написав еколог.

Плига також публікує відповідь з обласного управління Нацполіції.

У документі сказано, що досі продовжуються "розшукові та процесуальні дії, необхідні для всебічного і повного дослідження обставин кримінального злочину і прийняття законного та неупередженого рішення". Він вважає, що поліція спеціально затягує розслідування, щоб потім закрити справу.

"Гаразд, одна справа якби йшлося про організацію налагодженого бізнесу з виробництва та збуту м'яса цих зубрів, припустимо, тоді потрібен був би час, щоб розібратися в обставинах.

Тут же селяни по п'яні загнали зубрів на ставок і добили декількох на м'ясо, яке знайшли майже відразу, і за півроку поліція так і не закінчила розслідування? Цікаво, які тут ще можуть бути процесуальні і розшукові дії? Більш ніж упевнений, мова йде про банальне затягування справи, щоб потім нишком закрити її за браком доказів", - обурений Плига.

Як повідомлялося раніше, 30 січня біля села Трибухи Літинського району велике стадо зубрів, яке тут ретельно відновлювали останні десять років, вийшло на лід, і більшість тварин потонуло.

У квітні в інтерв'ю Цензор.НЕТ Андрій Плига вже розповідав про трагедію з загибеллю зубрів:

"За нашими даними, винні селяни. Можливо не з браконьєрської метою, а просто в стані алкогольного сп'яніння. Вони загнали тварин на лід. Вже потім, як я розумію, декількох зубрів вони забрали на м'ясо. Але коли побачили, що 15 зубрів борсаються в воді і не можуть вибратися, зрозуміли, чим це може закінчитися для них. Саме ці люди близько 21:00 викликали лісників, щоб витягнути тварин. А лід обрушився близько 17:30".

Тоді Плига відзначав, що компенсація за загибель тварин повинна скласти 2 млн гривень. Саме цю суму і нарахувала екоінспекція. Тепер же, за словами екологів, провадження в справі гальмує поліція.

Зубр з 1980 року перебуває в Україні під охороною. Цей європейський вигляд бізонів занесений до Червоної Книги України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...