Вона ж теж з "вінницької команди": Кішка врятувала від смерті свого господаря-рятувальника (відео)

В критичній ситуації Сіма показала себе справжньою героїнею.

Британська висловуха Сіма врятувала хазяїна. Фото: Факти.

У Вінниці стався вражаючий випадок: не пожежник виніс з палаючого будинку кішку, а кішка врятувала життя свого господаря-пожежника, передають Патріоти України.

- Я повернувся після роботи додому дуже втомлений, - розповів журналістам начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України в Вінницькій області Андрій Бабкін. - Поставив на плиту борщ, а сам пішов у кімнату, щоб пару хвилин подивитися новини. Не помітив, як провалився в сон. Прокинувся о третій годині ночі від того, що моя кішка Сіма кашляла і відчайдушно гризла мене за лікоть. Відкрив очі ... і нічого не побачив навколо. Вся квартира була в диму, моторошно пахло гаром. Я впав на підлогу і по-пластунськи поповз на кухню. Звичайно, все, що стояло на плиті, перетворилося на вугілля. Я відразу вимкнув газ, відкрив вікна, щоб провітрити приміщення. І тільки потім усвідомив: якби не моя домашня улюблениця, я б загинув.

- Концентрація диму в квартирі у нашого колеги була смертельно небезпечною, - пояснив журналістам спікер Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Олександр Кутовий. - У таких випадках токсини, що потрапляють в кров, розносяться по тілу моментально, і людину потім не врятувати. Іноді вистачає і п'яти хвилин, щоб настав летальний результат. Звичайно, добре, коли поруч є хтось, хто може допомогти. Але випадки, коли людей рятували тварини - велика рідкість. Андрію Володимировичу пощастило.

Кішці Сімі два роки. Порода - британська висловуха. За словами Андрія Бабкіна, у його улюблениці химерний і примхливий характер, вона рідко йде на руки, кусається, дряпається. Але в критичній ситуації Сіма проявила себе справжньою героїнею. Щоб віддячити кішці за хоробрість і кмітливість, господар тепер купує її улюблені ласощі - корми з креветок з манго і тунець з ананасами.

- Тепер я без своєї Сіми спати не лягаю, - говорить Андрій Бабкін. - Щовечора вона приходить, лягає до мене, я чухаю їй животик і відчуваю себе в цілковитій безпеці.

Джерело: Факты

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...