Експерти знайшли деякі "нестиковки" у справі про замах на Геращенка

Експерти звернули увагу на нестиковки у справі про замах на життя народного депутата, радника глави МВС Антона Геращенка, якому запобігла СБУ.

Зокрема, про "нестиковки" розповів екс-начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. Одним з дивацтв він назвав те, що у затриманих знайшли фотографії об'єкта замаху — політика, обличчя якого відомо багатьом у країні. Вовк вважає дивним, що кілери, плануючи його вбивство, бояться забути, як він виглядає, і зберігають фотографію, щоб звіритися з нею.

Також Вовк вважає слабкою мотивацію для вбивства Геращенка, яку заявляють силовики. Він відзначає, що багато українців різко виступають проти РФ, і в Росії на це вже просто не звертають уваги. Крім того, у експертів викликає сумнів те, що затримані причетні до російських спецслужб. Вони відзначають, що розшифровка телефонних розмов, у яких затриманi обговорюють злочин, свідчить про їх дилетантизм.

За інформацією СБУ, організатором замаху на Геращенка був уродженець РФ, який деякий час проживав в Харківській області, а з початком АТО поїхав на Донбас, де вступив до лав бойовиків і займався підготовкою диверсійно-розвідувальних груп терористів. Зараз цей організатор ховається в російському Бєлгороді.

Виконавцями злочину, за версією СБУ, організатор вибрав українців: один з Донецької області, інший з Криму. Обидва були рецидивістами і відбували чергове покарання в місцях позбавлення волі на території окупованого півострова. До вбивства нардепа вони готувалися заздалегідь: ще 19 грудня прибули до столиці і стали активно відслідковувати всі переміщення політика і вивчати автомобілі, на яких він пересувався вулицями Києва. Зв'язок підтримували через мобільний телефон (записи розмов перехопили в СБУ) і через безкоштовний месенджер Telegram. Злочинців затримали біля будинку нардепа. У них знайшли саморобний вибуховий пристрій, начинений 400 грамами вибухівки. Шевченківський райсуд столиці арештував їх на 2 місяці без права внесення застави.

Сам Антон Геращенко назвав дату 20 січня, коли силовики затримали горе-кілерів, своїм другим днем народження. "Сам факт, що я був обраний російськими спецслужбами мішенню для чергового терористичного акту, говорить про те, що те, що я роблю для захисту національної безпеки та інтересів України - правильно", - зазначив парламентарій.

За словами Геращенка, основним мотивом замаху на нього стала діяльність сайту "Миротворець", на якому публікуються анкетні дані бойовиків і ідеологів невизнаних республік. Нагадаємо, що дітище Геращенко неодноразово опинялось в центрі гучних скандалів. Так, наприклад, навесні минулого року "Миротворець" опублікував імена українських і зарубіжних журналістів, які отримували акредитацію на роботу в "Л/ДНР". Справа виявилася настільки резонансною, що висловився навіть посол ЄС в Україні Ян Томбінський, який закликав прибрати дані про журналістів з сайту, але в МВС не прислухалися до його слів.

Крім того, Антон Геращенко, а разом з ним і його шеф Арсен Аваков стверджують, що операція "Ліквідація" не просто приватний акт відплати, а "елемент в ланцюзі ряду злочинів, що утворюють систему з центром впливу поза Україною".

"Підозрювані в організації моєї ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з боку Російської Федерації. Їх життя має бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків ", - додав Антон Геращенко.


Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...