Епоха Путіна завершується. Він вирішив піти: Російський соціолог зробив гучну заяву

Боротьба за місце наступника почалася вже сьогодні.

Путін. Фото:УНІАН

Російський соціолог Сергій Бєлановський вважає, що президент Росії Володимир вирішив піти з поста президента. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Я думаю, що всім зрозуміло, що Путін йде. Можливо, він і боїться, я допускаю, але всидіти після 2024 року, тим більше повторити трюк з наступником, тобто на 6 років посадити когось, 72 плюс 6 – це 78, а потім 78 плюс 6 – це буде вже 84, забагато. Я думаю, що він твердо вирішив піти", - говорить Белановський.

При цьому соціолог додає, що після відставки нинішнього президента РФ виникає питання про майбутнього лідера країни.

"Думаю, вся еліта консолідована в тому, що вільних виборів, де могли б брати участь і Навальний і Удальцов, і взагалі кожен бажаючий, допускати не можна, контроль над ситуацією в країні буде втрачено. Отже, знову буде розіграний варіант "наступник", - вважає він.

Соціолог зазначає, що будь-який наступник не буде другим Путіним, що спричинить за собою неминуче падіння авторитету влади. І тут, вважає Бєлановський, слід враховувати соціальну напругу в суспільстві, яка склалася в Росії за роки правління Путіна.

Ще одним підтвердженням прийдешніх змін, за словами соціолога, є нещодавнє висловлювання керівника центру дослідження громадської думки Валерія Федорова про зростання в країні запиту на зміни.

"Протестні настрої зростатимуть, швидше або повільніше, і якщо будуть виникати демонстрації, то в придушенні їх грубою фізичною силою, я думаю, є межі. Прийняти рішення "стріляти чи не стріляти", розганяти чи грубою силою – дуже відповідальне рішення. Його прийняти не так просто.

А той, хто прийме його просто, задумається наступного разу – це абсолютно однозначно", - прогнозує експерт, додаючи. – "Врешті-решт, якщо робітникам не платять зарплату і вони вийшли на якийсь мітинг, стріляти чи що? Це теж питання, в кого стріляти, – може, по тих, хто не заплатив? Якийсь конкретний виступ придушити легко, навіть якщо придушення буде несправедливим. Але якщо масштаб таких явищ розшириться, то у того, хто підписує, рука затремтить – це можна сказати абсолютно точно".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...