"Епоха розвинутого соціалізму": У мережі показали історичні фото нетуристичного Києва 80-х років минулого століття

Сьогодні Київ вважається одним із найкрасивіших міст Європи, проте наприкінці 1980-х років деякі його райони наводили справжній жах своєю розрухою та непрезентабельністю.

Відповідні світлини у соцмережі опублікував користувач jarnvior, передають Патріоти України.

Користувач, зокрема, показав, як виглядали деякі райони Києва (вулиці Смирнова-Ласточкіна (зараз Вознесенський узвіз), Покровська, Волоська) у середині 80-х років минулого століття, що для сучасних киян є певним чином шокуючими кадрами.

Поки жителі СРСР і іноземні туристи захоплювалися Хрещатиком, соборами в центрі міста, люди в трохи віддалених районах "насолоджувалися" життям в руїнах: старі будинки, брудні вулиці тощо. І це в самий розпал будівництва "світлого комуністичного майбутнього". До слова, навіть на вулицях, розташованих поблизу туристичних центрів столиці, будинки виглядали дуже, м'яко кажучи, непрезентабельно, – наголошують журналісти ресурсу.

Крім того, зазначається, що весь Поділ, який сьогодні є чи не найгарнішим районом столиці, у ті часи виглядав дуже погано.

"Члени ЦК не водили туди представників іноземних делегацій, та й самі жителі "широкого" та "необьятного" совка віддавали перевагу центру Києва перед Подолом. Фото зроблені в 1985-1987 роках – до розвалу Радянського Союзу залишалося всього кілька років", – підсумовується у матеріалі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...