Facebook може запровадити для користувачів базовий безумовний дохід

​Кожен раз, коли публікується якась замітка про силіконову долину можна подумати, що ми живемо на різних планетах. Тим цікавіше хоча б подумки приземлитися на неї, щоб зрозуміти величину відмінностей.

Патріоти України пропонують роздуми журналіста про те, яке майбутнє нас чекає в світі цифрових технологій і соцмереж. Далі пряма мова.

Цього разу містком в інший світ була стаття з Financial Times. Одна назва вже гідно поста: "Чому Facebook повинен платити нам базовий дохід."

У 1976-му році на Алясці створили фонд. Наповнювали його з державних джерел, що поповнюються за рахунок бурхливого зростання нафтових надходжень. Далі фонд обертав ці гроші, і в залежності від результату виплачував всім резидентам Аляски дивіденди від 878 до 2072 доларів.

Ця схема не призвела до загального неробства. Люди стали більш згуртованими, оскільки фонд впливав на 3 цінності: справедливість при розподілі, більшу рівність і допомогу потребуючим. Це не найбагатший штат, але з найменшим індексом бідності.

Цукерберг відвідав Аляску і порахував, що треба витягти "корисні уроки" з цієї практики. Так як він вірить у те, що сотні тисяч людей втратять роботу через роботизацію і безпілотне управління транспортом, то він вважає, що справедливо буде це якось компенсувати.

Але як?

Нафти на всіх не вистачить. І вона вже не в ціні.

Відповідь проста: ДАНІ! Це і є сучасна нафта.

2 мільярди глобальних користувачів ФБ регулярно безкоштовно поповнюють дані про себе. А це коштує чималих грошей, оскільки ці дані використовуються у різних цілях, більшість з яких - реклама і платні сервіси. Залишилося переконати у такому ж підході Google, Amazon і ще парочку монстрів даних. І почати платити базовий дохід усім користувачам.

Так що якщо Ви годинами сидите у ФБ і вважаєте це даремно витраченим часом - залишилося чекати недовго. Скоро Ваші "старання" можуть бути відмінно винагороджені!

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...