"У нас є, що йому сказати": У РФ назвали Цукерберга русофобом та хочуть його допитати

Валентина Матвієнко пообіцяла провести з цього питання голосування "в тому випадку, якщо Цукерберг погодиться виступити".

Марк Цукерберг. Фото: Рейтерс.

У Росії Рада Федерації хоче допитати засновника Facebook Марка Цукерберга. Планують поставити питання про його "русофобські висловлювання". Про це заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, передають Патріоти України із посиланням на РІА Новини.

"Нам треба зустрічатися і з русофобами, і вислуховувати іншу точку зору. Цукерберг виступав і в Конгресі США, де йому шестигодинний допит влаштували, і в Європарламенті. І ми можемо його питати, в тому числі задати йому питання по його русофобським висловлювань", – заявила вона на засіданні Ради Федерації.

Матвієнко запевняє, що "Цукерберг буде зацікавлений в тому, щоб взяти участь в засіданні Ради Федерації і відповісти на питання сенаторів". "У нас країна велика, ринок (для Facebook, – ред.) великий", – сказала вона.

Матвієнко пообіцяла провести з цього питання голосування "в тому випадку, якщо Цукерберг погодиться виступити". "Але я вважаю правильним запросити його. Нам є що сказати йому і відповісти (на його русофобські висловлювання). А просто так ковтати їх неправильно", – заявила спікер.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...