"Гібридні" браття і слабенький "Бджоляр-кон'юнктурник": Єхануров розповів, як росіяни викручували йому руки, щоб "гнати газ" через Фірташа (відео)

Україна в умовах війни спромоглася вибити з "Газпрому" те, що у мирні роки не спромоглися Ющенко зі своїми трьома прем'єр-міністрами. "Совпадение? - Не думаю". Корупція, слабкість та зрада. Тепер бідкаються.

Юрій Єхануров. Фото:скрін відео

Закуповувати російський природний газ через компанію Дмитра Фірташа "РосУкрЕнерго" в 2006 році Україну змусили представники РФ. Про це колишній глава українського уряду Юрій Єхануров заявив в авторській програмі Олесі Бацман на телеканалі 112 Україна, передають Патріоти України.

"У мене з ним (Фірташем -ред) ситуація була така: або 95 (доларів. - ред) за тисячу кубометрів газу від "РосУкрЕнерго", або 230 - безпосередньо (з Росії. - ред). Ось і весь вибір ... Так, поставили перед фактом", - сказав він.

За словами Єханурова, він виявився заручником ситуації в Алчевську Луганської області, де в ніч з 21-го на 22 січня 2006 року відбувся прорив теплотраси, і місто залишилося без опалення в 30-градусні морози.

"Мені треба було приймати рішення. Тоді наша делегація працювала в Москві, і російська делегація виставила такі умови (працювати через Фірташа. -ред) ... І потрібно, щоб наші люди знали: туркмени перестали нам давати газ, тому що за півроку до цього Росія викупила весь обсяг газу у Туркменії. Тому у туркменів газу для нас вже не було", - заявив екс-глава уряду.

Єхануров зазначив, що в Росії було сказано: "Через цю організацію працюйте".

Слід нагадати, що Єхануров обіймав посаду прем'єр-міністра України в 2005-2006 роках.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...