Глобальної операції США у Сирії не буде. Трамп на це не піде, - Бочкала

На думку журналіста, хімічна атака в Думі була невигідна Асаду, це могла бути провокація росіян.

Хімічна атака в Думі. Фото:112 Україна

США не завдаватимуть глобального удару по Сирії. Таку думку сайту InfoResist висловив журналіст Роман Бочкала, інформують Патріоти України.

"Тому що для того, щоб починати діяти, глобальну операцію, повинна бути або резолюція ООН, або має бути узгоджене рішення НАТО, або інших міжнародних організацій. Звичайно ті ж США, якщо хтось і завдасть такого удару, а ми зараз говоримо конкретно про цю країну, Штати могли б на себе взяти відповідальність за початок такої операції, але Трамп уже кілька разів підкреслив, що такої операції не буде.

Незважаючи на всю його таку достатню іноді екзальтовану рішучу позицію з подібних питань. Але він це не раз вже позначав. Тому, я не думаю, що буде щось таке глобальне, а точкове превентивне, сфокусоване, скажімо на об'єктах інфраструктури військової, це, я думаю, може статися і ситуація може повторитися приблизно якось, що було три роки тому, коли Асада вперше звинуватили в використанні хімічної зброї. Ось тоді був саме такий удар. Якщо ми пам'ятаємо, то тоді теж активно обговорювалася наземна операція, але ні до чого ці розмови не привели", - сказав Бочкала.

І зараз порядок той же, вважає журналіст. "Тим більше там зараз Росія більш активну позицію займає. Тому будь-яка подібна операція це вже буде, по суті справи такий, скажімо, заледве не відкритий конфлікт з Росією. Тому, я не думаю", - додав Бочкала.

На питання, навіщо Башару Асаду хімічна атака в Сирії, журналіст відповів: "Я сам для себе намагаюся склеїти цю картинку. Для чого, в принципі, використовувати такі драконівські, настільки віроломні методи ведення бойових дій? Якщо врахувати, що в Сирії величезна кількість протиборчих сторін, то я не виключаю, що, я далеко не любитель Асада, але потрібно бути просто крейзі для того, щоб на його місці маючи такий негативний образ на міжнародному рівні для того, щоб це використовувати. Тому на це питання я думаю спочатку потрібно дати відповідь, чи взагалі використовував це конкретно Асад або представники Асада або представники збройних сил Сирійсько-Арабської республіки".

"Не виключаю, що це можуть бути провокації тих же росіян, по суті справи, в руках яких зараз Асад - маріонетка. Тому тут потрібно глибше дивитися на це питання. Якщо з точки зору логіки на це подивитися, вигідно чи невигідно, то Асаду точно невигідно. Тому я не впевнений", - резюмує журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...