Годі дипломатично посміхатися вбивцям: Україна дозріла до розриву дипвідносин із РФ, - Соколовський

​Україні не потрібні дипломатичні відносини з країною, яка порушує всі можливі закони. А однією з підстав для розриву дипвідносин є недопущення російською стороною української делегації на суд над Савченко.

Богдан Соколовський. Фото:zbruc.eu

Україні не потрібні дипломатичні відносини з країною, яка порушує всі можливі закони. Про це у своєму блозі на Новом времени написав колишній уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, інформують Патріоти України.

"Зараз склалися умови для розриву або серйозного обмеження українсько-російських дипломатичних відносин. Очевидно, що тут ініціатива має належати українській стороні. Нас і зрозуміють, і підтримають у світі. Якщо ж ми цього не зробимо – кепкуватимуть", - написав Соколовський.

Однією з підстав для розриву дипвідносин стало недопущення російською стороною української делегації на суд над Савченко.

"Ніхто з людей, які розуміються в дипломатії, не заперечив, що українсько-російські дипвідносини слід би розірвати – принаймні тому, що вони не ефективні. Навпаки – навіть де-хто пояснював, що це треба було зробити раніше", - написав Соколовський.

Українські дипломати, за його словами, не можуть виконувати своїх завдань у Росії, а дехто не може навіть перебувати на території РФ.

"Чи не дешевше відправляти з Києва дипломата для забезпечення окремих заходів або доручити "третій" стороні забезпечувати українсько–російські зносини на постійній основі?

Тобто, судячи з подій останніх тижнів і навіть днів, незважаючи на те, що у РФ є більша, ніж у будь-якій країні, мережа українських дипломатичних установ (посольство і консульства), їх ефективність близька до нуля", - впевнений експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...