Голландія робить ставку на побудову плавучих міст (фотофакт)

Голландські дослідники сьогодні представили модель того, що через двадцять років стане плавучим мегаостровом, справжнім містом з будинками, портами, фермами та парками.

Плавучие города: будущее НидерландовСтворений з 87 плаваючих трикутників, цей величезний, рухливий острів буде зроблений з бетону або стали, й де кожна частина протягнеться на 1,5-2 км, займаючи загальну площу в 3 квадратних кілометри, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так як в Нідерландах не вистачає місця й «деякі міста починають розглядати можливість створення плавучих територій, на кшталт плавучих парків на річках», - каже Олаф Ваальса з Голландського інституту морських досліджень.

Модель розміром приблизно шість на вісім метрів зроблена з дерева й пінопласту та виставлена в великому резервуарі з водою, де йде симуляції вітру, хвиль й буревіїв, у ролі презентації для декількох потенційних інвесторів.

Зараз проект на ранніх стадіях. Майбутні острова будуть прикріплені до морського дна, а також пришвартовані до берега. Але знадобиться ще чимало перевірок, щоб перевірити, як вони будуть себе вести при різних погодних умовах та приливній динаміці. Також за планами вони будуть перебувати на самозабезпеченні в плані енергії та ресурсів. Але й ще точно не визначено один з головних показників - ціна.

Зараз проект «Простір в морі» вже отримав субсидії в розмірі 1,6 мільйона євро на три роки досліджень. «Технічно подібний проект буде цілком можливо здійснити через 10-20 років», - каже Ваальса.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...