"Гріш ціна будь-яким реформам, якщо під час їх здійснення ми всі загинемо через дії Кремля", - Портніков

Якби російська держава не генерувала терор і нестабільність, то не виник би ІДІЛ і не почалася б війна в Україні.

Джеймс Комі. Фото: Рейтерс.

Фраза директора ФБР США Джеймса Комі про те, що Росія є найбільшою загрозою на Землі, – історична заява, свідчення того, що світ потроху починає прозрівати. Про це у колонці на сайті "Еспресо" пише політичний оглядач Віталій Портніков, передають Патріоти України.

"Було б великою помилкою всерйоз вважати найголовнішою небезпекою "Ісламську державу". Такі послання із Середньовіччя з'являються в історії людства постійно, але їхню поразку закладено в консерватизмі та технологічній відсталості. "Ісламська держава" може принести чимало бід насамперед самим мусульманам, але її загибель неминуча.

Смішно вважати найбільшою небезпекою режим Північної Кореї. Так, цією країною керують небезпечні безумці – але тільки тому, що Пхеньян усі ці роки підтримували з Пекіна. Якби не прагнення Китаю лоскотати нерви США і Японії з допомогою КНДР, жодної північнокорейської загрози просто не було б. А ось Росія – це дійсно моторошно", – визнає Портников.

Головні відмінні риси нинішньої РФ – "імперські амбіції, презирство до цінностей цивілізованого світу, низька ціна людського життя, відносно сучасні технології, величезний ядерний потенціал, некомпетентність і консерватизм влади, невігластво та відсталість більшості росіян", зазначає автор.

"Така країна дійсно може стати причиною загибелі нашого світу – якщо вчасно не допомогти їй зі зміною режиму та переформатуванням. І це те, чим повинні займатися ми всі. Гріш ціна будь-яким реформам – від американських до українських – якщо під час їх здійснення ми всі загинемо через дії Кремля", – зазначає коментатор.

На його думку, якби російська держава не генерувала терор і нестабільність, не виник би ІДІЛ і не почалася б війна в Україні – найважливіші виклики безпеці. "Можна просто сказати правду – є режим, який усе це влаштовує і збирається влаштовувати далі. Він і є найбільшою небезпекою. Комі виявився одним із перших, хто зрозумів це. Кількість таких людей на Заході – насамперед серед тих, хто приймає рішення – буде тепер збільшуватися в геометричній прогресії", – вважає Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росії не потрібно готуватися після війни в Україні", - естонський командувач

четвер, 18 квітень 2024, 23:00

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у разі нападу Естонія зможе відбити ворога. Про це сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, передають Патріоти України з посиланням на видання ERR.ee. . "На даний ...

"Вчора він з "учебки", сьогодні 200-й...": Окупант розповів, чому не варто їхати до України, щоб заробити (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:52

"Свідомий" росіянин вирішив розповісти своїм співгромадянам, що не варто їхати на фронт, аби заробити грошей. Мовляв, усе може закінчитися у перший же день. Відеозвернення росіянина опублікував журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, перед...