"Гром" грянет уже в этом году, - Злий одесит (фото)

КБ "Південне" приступило до розробки нового оперативно-тактичного комплексу "Гром-2".

ОТРК  "Гром-2". Фото: ЖЖ.

Про необхідність прийняття на озброєння ЗСУ нових оперативно-тактичних комплексів йдеться вже досить давно. Дана необхідність обумовлена не тільки фактором морального і технічного старіння наявних на озброєнні комплексів Точка-У, а й вкрай низькою стримуючою їх складовою щодо сучасних аналогів, зокрема, того ж Іскандер-М. І, як мені здається, в цьому році питання з українським ОТРК може зі сфери обговорення і припущень перейти в фазу повноцінних, офіційних випробувань. Так пише у своєму блозі Злий одесит, передають Патріоти України і цитують далі:

"Дело в том, что намедни пресс-центр ГП "КБ Южное" отчитался о проделанной работе за 2016-й год, а так же поделился планами на будущее. Что интересно, в этом отчёте было уделено внимание и ОТРК "Гром-2", в частности, КБ "Южное" подчеркнуло, что проводит разработку данного комплекса и высокоточной баллистической ракетой к нему исключительно за не бюджетные средства. Кроме того, КБ "Южное" в своем сообщении признало, что для ОТРК "Гром-2" ведётся работа и над дозвуковой крылатой ракетой "Коршун-2".

И главное, ГП "КБ Южное" отдельной строкой отмечает: "Все эти разработки могут и должны быть взяты на вооружение Украинской армии".

А теперь по ходу действия событий. Если быть точным, то испытания "Гром-2" должны были начаться ещё в 2013-м году, но бюрократия рванула стоп-кран. Позже испытания были перенесены на осень 2016, но о них тоже, мало, что известно, в основном умы стратегов будоражила "Ольха". Тем не менее, в августе прошлого года, в газете Конструктор, которую издает конструкторское бюро "Южное" (№ 16/969 от 25.08.2016), было опубликовано фото сбора прототипа-ходового макета самоходной пусковой установки оперативно-тактического ракетного комплекса "Гром" на базе 5-осного шасси. Кроме того, в сеть попали фото сборки ракет для "Гром-2".

Конечно, мало кому известно, что на самом деле происходит в стенах КБ "Южное", но учитывая подтекст пресс-релиза и ту немногочисленную информацию, которая имеется, наш комплекс вполне таки может грянуть уже в этом году!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...