"І в ООН не без урода... або як критика добробатів з'явилась у звіті ООН", - Олександр Аронець про "руку" Кремля і як агенти "сіли в калюжу"

Бездіяльність української влади призвела до того, що добровольчі підрозділи, які ризикували своїм життям, стримали російську агресію на Донбасі, зараз стали під прицілом кримінальних звинувачень з боку міжнародних правозахисників.

Українські добровольці. Фото: gazeta.dt.ua.

"Сьогодні Організація об'єднаних націй опублікувала доповідь Спеціального доповідача з питання про позасудові страти, який в період з 8-18 вересня 2015 року був з офіційним візитом в Україні для проведення інспекції, в якому, крім іншого, міститься різка критика українських добровольчих батальйонів. Доповідь на офіційному сайті ООН наведена англійською та російською мовами", - написав Олександр Аронець у своєму блозі на site.ua, передають Патріоти України.

Про добробатів зокрема сказано таке: "Всі незаконні добровольчі батальйони і формування, які залишилися, повинні бути розпущені і роззброєні або реально включені до складу регулярних збройних сил при реальному контролі і відповідальності. Подібним чином, ультранаціоналістичні групи та інші збройні формування, такі як "Правий сектор", "Свобода" і "Самооборона",повинні бути визнані незаконними і реально роззброєні, розпущені і притягнуті до відповідальності чи підпорядковані закону".

Що цікаво, немає і не було такого добробату як "Свобода". І "Свобода" ніколи не мала припартійних збройних формувань. Хто надав таку інформацію анонімному доповідачу не відомо. Чому анонімному? Бо в офіційному тексті, що міститься на сайті ООН не вказано ім'я доповідача, який інспектував Україну. І тим паче незрозуміло яка така міфічна "Самооборона"? Це та, що на Майдані з дерев'яними щитами захищалась від озброєних беркутівців є незаконним збройним формуванням?

Мені стало цікаво, що ж то за такий анонімний доповідач, адже знаємо багато доповідачів, які сидять на зарплаті в Кремлі. Я знайшов. На англомовній версії сайту комітету ООН з прав людини є кінцевий звіт Спеціального доповідача з питання про позасудові страти Крістофа Хайнса, який був оприлюднений в день закінчення спостережної місії 18 вересня 2015 року. Звіт Крістофа Хайнса практично ідентичний оприлюдненому сьогодні на сайті ООН. За деякими винятками.

Зоврема, в рекомендаціях Україні немає абзацу зі згадкою "Правого сектору", "Свободи" і "Самооборони". Ось порівняйте - перша доповідь пана Хайнса:

І доповідь, яку понад півроку "шаманили" бюрократи в ООН:

Як бачимо, абзац про "ультранаціоналістів" з ПС, "Свободи" і "Самооборони" з'явився вже в кінцевому варіанті, очевидно редагованому бюрократичними апаратами. Таким чином первинний варіант є аполітичним, а у кінцевий вже додали політичного підтексту.

Боюсь і думати, що навіть в такій найповажнішій організації як ООН хтось може фальсифікувати документи. Проте варто би було вияснити, хто вніс одіозні зміни в доповідь шановного пана Хайнса. А враховуючи те, що Україна є співзасновником ООН, бере участь у різноманітних місіях, програмах, а головне, сплачує щорічні внески на діяльність ООН, тобто платить зарплату тим клеркам, які доклались до редагування, чи фальсифікації доповіді пана Хайнса, зокрема у 2015 році Україна сплатила 620 тис. грн!, то наша МЗС просто зобов'язана звернутись до ООН з офіційним запитом щодо розслідування ймовірної фальсифікації доповіді. Адже там очорнюють не тільки легальну політичну силу ВО "Свобода", яку закликають визнати незаконною, але й Україну, події в якій описують як "громадянську війну". Боюсь і подумати, що б стало з чиновниками ООН, якби ті визнали французьких партизанів часів Другої Світової - незаконними збройними формуваннями?

Кому це вигідно? Звичайно ми не можемо підозрювати руку Кремля, яка ніколи б не постаралась, щоб всунути цей абзац у фінальну доповідь, аби вчергове принизити імідж України у світі. Але от питання до пана Хайнса. Якщо "Свобода" і "Самооборона" такі небезпечні збройні формування, чому він жодного разу у первинному звіті не згадує їх, а Правий Сектор згадує лише в контексті Революції? Дива та й годі.

Втім, окрім руки Кремля, можуть бути й інші добродії, які могли нашептати пану Хайнсу про "небезпечних ультранаціоналістів".

Згадуючи історію про викрадення нідерландських картин, до якої голандці приплели ту ж "Свободу" з Олегом Тягнибоком і екс-очільника СБУ Валентина Наливайченка, як виявилось в підсумку з інтерв'ю детектива, який проводив розслідування, інформацію про причетність Тягнибока і Наливайченка до викрадення картин надали йому "українські правоохоронці". Українські правоохоронці - добродії, які вже встигли перед тим звинувачувати персонально "Свободу" і Тягнибока в теракті, звісно ж і тут пробазікали про Тягнибока, і звісно ж не злим тихим словом згадали конкуруючу фірму - СБУ. Як підсумок - програний в Нідерландах референдум. Але такі особи як Аваков не звикли думати про можливі наслідки своєї брехні.

Схоже могло відбутись і тут, адже все ті ж "українські правоохоронці" могли нашептати про "Свободу" і Правий Сектор пану Хайнсу. А оскільки пан Хайнс побував на Донбасі особисто і ніяких небезпечних бандоформувань зі "Свободи" і ПС там не бачив, або якщо і бачив то в складі ЗСУ чи МВС (Батальйон МВС "Січ", чи "Карпатська Січ" у складі 93 ОМБР), то політичний слід з'являється вже після самої інспекції. Аваков поза підозрою))

Загалом, якщо оцінювати увесь звіт, то тут слід зазначити наступне: У доповіді ООН російська агресія на Донбасі описується в термінах збройного громадянського конфлікту. Це є наслідком того, що нинішня влада офіційно не визнала Росію державою-агресором, не розірвала дипломатичні стосунки з Росією, не запровадила воєнний стан в областях, які зазнали агресії.

Відповідно, зараз, доповідачі ООН висувають до української влади претензії стосовно недопущення протидії сепаратистам, які є просто безглуздими в умовах війни. Таким чином, саме злочинна бездіяльність української влади призвела до того, що добровольчі підрозділи, які ризикували своїм життям, стримали російську агресію на Донбасі, зараз стали під прицілом кримінальних звинувачень з боку міжнародних правозахисників.

Отже вимоги спецдоповідача ООН (чи ФСБ РФ?) розпустити добровольчі підрозділи, націоналістичні об´єднання та зокрема ВО «Свобода» за надумані порушення законів і прав людини є абсурдними. У виконанні цієї вимоги зацікавлений саме російський агресор Путін. А разом з ним і частина українського політикуму, яка після Революції осіла у владних кабінетах і люто ненавидить добровольців, які можуть прийти до них і спитати... Тому я не виключаю, що поява цієї частини звіту ООН може бути результатом роботи як російських спецслужб, так і українських прислужників олігархів...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про перегрупування (переміщення) військ противника... - Машовець

четвер, 2 травень 2024, 4:15

1. Спочату про перегрупування (переміщення) військ противника... . Джерело

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...