"Я надеюсь, мы никогда не встретимся": Переселенка з Донецька про колишніх друзів, які підтримали "ДНР"

Донеччанам, які хочуть жити в Україні та Європі не менше, ніж іншим українцям, здаються незрозумілими та огидними дикунами ті, хто покликав "русский мир" у їхнє місто.

Проукраїнські мешканці Донецька. Фото: telegraf.dn.ua.

Співробітник в East European Cooperation, головний редактор УРА-Информ.Донбасс (з 1 вересня 2009 р - грудень 2011 року), директор в Центрі вивчення Європейської інтеграції (з листопада 2007 р по січень 2015) переселенка з Донецька, яка живе зараз в Києві, журналіст Наталія Казьоннова задається питанням: як жити далі зі зрадниками, якщо (точніше - коли) Україна повернеться на тимчасово окупований Донбас. Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці". Патріоти України пропонують вам ознайомитися з її думками та враженнями.

"Бывают моменты, когда становится по-настоящему страшно. Например, присылают фотографию знакомого из прошлой жизни в форме одной из силовых структур "днр". И ты понимаешь, в насколько разных мирах вы жили и продолжаете жить. Страшнее всего осознание: он всегда был таким! Всегда! Дело в нем, а не в российской пропаганде.

Но как жить с этим? Как принять? Война рано или поздно завершится. Ценностный конфликт останется. Чем дольше Донецк будет находиться под контролем России ("днр" - фейк, легенда для ваты), тем шире и глубже будет пропасть. Даже если я вернусь в родной город, мы всё равно будем существовать в параллельных мирах.

Я - в мире, где возвращается и утверждается Украина, он - в мире рухнувших иллюзий, лишения "звания", присвоенного оккупационными властями, процедуры люстрации. Я надеюсь, мы никогда не встретимся. Но если такое случится, я задам только один вопрос: "Зачем?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...