"Я надеюсь, мы никогда не встретимся": Переселенка з Донецька про колишніх друзів, які підтримали "ДНР"

Донеччанам, які хочуть жити в Україні та Європі не менше, ніж іншим українцям, здаються незрозумілими та огидними дикунами ті, хто покликав "русский мир" у їхнє місто.

Проукраїнські мешканці Донецька. Фото: telegraf.dn.ua.

Співробітник в East European Cooperation, головний редактор УРА-Информ.Донбасс (з 1 вересня 2009 р - грудень 2011 року), директор в Центрі вивчення Європейської інтеграції (з листопада 2007 р по січень 2015) переселенка з Донецька, яка живе зараз в Києві, журналіст Наталія Казьоннова задається питанням: як жити далі зі зрадниками, якщо (точніше - коли) Україна повернеться на тимчасово окупований Донбас. Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці". Патріоти України пропонують вам ознайомитися з її думками та враженнями.

"Бывают моменты, когда становится по-настоящему страшно. Например, присылают фотографию знакомого из прошлой жизни в форме одной из силовых структур "днр". И ты понимаешь, в насколько разных мирах вы жили и продолжаете жить. Страшнее всего осознание: он всегда был таким! Всегда! Дело в нем, а не в российской пропаганде.

Но как жить с этим? Как принять? Война рано или поздно завершится. Ценностный конфликт останется. Чем дольше Донецк будет находиться под контролем России ("днр" - фейк, легенда для ваты), тем шире и глубже будет пропасть. Даже если я вернусь в родной город, мы всё равно будем существовать в параллельных мирах.

Я - в мире, где возвращается и утверждается Украина, он - в мире рухнувших иллюзий, лишения "звания", присвоенного оккупационными властями, процедуры люстрации. Я надеюсь, мы никогда не встретимся. Но если такое случится, я задам только один вопрос: "Зачем?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...