Я ж хороший: Віктор Балога проситься до Гройсмана, обіцяє поставити "небо догори дригом"

"Новий прем'єр повторює старі помилки - думає, що реформи можна замінити "концепціями", "програмами" і прямими ефірами" - вважає Балога.

Віктор Балога. Фото:hvylya.net

"Дайте повноваження і робота буде зроблена без усіх цих віце-прем'єрів, слайдів і презентацій. Ще в цьому році можна зекономити десятки мільярдів гривень, які осідають в кишенях злодіїв. Усе це - реально і це те, що кожен зможе відчути на собі". Дану заяву Віктор Балога опублікував на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України. Подаємо його допис повністю, без скорочень:

"Новий прем'єр повторює старі помилки - думає, що реформи можна замінити "концепціями", "програмами" і прямими ефірами. Може він не розуміє, але людей уже три роки годують ідеями і презентаціями, а жити стає все важче.

Тому, в цього прем'єра часу на розмови про реформи немає взагалі. Йому потрібно показувати результат і бажано до перших платіжок за тепло. Вже нікому не цікаво слухати, як все було погано при попередниках. Так само не цікаво вчерговий раз чути про те, що завтра усе зміниться. Всі, починаючи від студентів і пенсіонерів, закінчуючи підприємцями та інвесторами, хочуть бачити зміни на краще. І ці очікування уже не підміниш такими слайдами.

Бо підняти ціну на газ і роздати олігархам мільярди через механізм субсидій – це не реформа. Потрібно реально зайнятися енергоефективністю і енергозбереженням. А це означає:

- відмову від центрального опалення в малих та середніх містах;

- проведення енергоаудиту жилого фонду країни;

- переведення опалення в закладах бюджетної сфери, де це можливо, на альтернативні види енергоносіїв;

- запровадження повної системи обліку постачання тепла у багатоквартирних будинках;

- надання реальної допомоги власникам приватних домогосподарств, які самостійно роблять кроки з енергоефективності і т.д.

Також, зрозуміло, що розмови про дефіцит пенсійного фонду закінчаться так само як боролися з дефіцитом "Нафтогазу", тільки замість цін - піднімуть пенсійний вік. Але це теж не реформа – це скоріше спроба зробити так, щоб частина населення ніколи не стала пенсіонерами. Для всіх очевидно, в існуючому вигляді система пенсійного забезпечення приречена. Її потрібно міняти, як це свого часу зробили наші сусіди Угорці, Поляки, Словаки.

Те саме стосується кожного напрямку, бо не можна визначити своїм пріоритетом десятки завдань. Потрібно взяти один напрямок, але взяти і зробити, а не слайди показувати і цифрами людей лякати.

Пане прем'єр, якщо потрібно, я готовий без будь-яких посад, на громадських засадах виконати перелічені мною завдання максимум за 7-8 місяців. Дайте повноваження і робота буде зроблена без усіх цих віце-прем'єрів, слайдів і презентацій. Ще в цьому році можна зекономити десятки мільярдів гривень, які осідають в кишенях злодіїв. Усе це - реально і це те, що кожен зможе відчути на собі." - написав він.

Таку заяву закарпатського нардепа вже пояснили намірами Балоги у найближчий час повернутися у владу. Цілком імовірно, що "няньо всього Закарпаття" намагається втримати біля себе свою стару команду та не дати їй розбігтися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...