Дві башти на одне Закарпаття: Балога кусає тепер лікті через Медведчука

Віктор Балога заявив, що підтримати одіозного політика "недосвідченого хлопця" переконав губернатор Закарпаття, якому він повірив, оскільки вчився в його батьків.

Віктор Балога. Фото: mukachevo.net.

Балога назвав своєю «найбільшою політичною помилкою», що допоміг Медведчуку стати нардепом від Закарпаття. Про це народний депутат заявив у інтерв’ю, відповідаючи на запитання журналіста про те, що саме Віктор Балога привів Віктора Медведчука у велику політику, передають Патріоти України.

- Я, мабуть, найбільшу помилку зробив у житті, коли це зробив (пішов на співпрацю з Віктором Медведчуком - ред.). Але в деталях якщо сказати, то ви мене зрозумієте. По-перше, я був тоді по віку, як ви сьогодні - мені було 32 роки. На той час у Закарпатті я мав у громади авторитет, був на слуху, як сьогодні Нефьодов в уряді Гройсмана. Такий собі вундеркінд з підтримкою людей. До мене приїхав губернатор і каже: "Я хотів би тебе познайомити з Віктором Медведчуком. Він буде замість мене висуватися на посаду депутата". Щоб ви розуміли, я на той час не знав, які є партії, хто є спікером парламенту. Я був абсолютно аполітичний. От прийшла людина, батьки якої вчили мене в школі (батьки губернатора) І просить мене - підтримай, - розповів Віктор Балога.

- Як саме підтримай? Вкидати бюлетені, ставити виборчу комісію?

- Піти агітувати, тому що я маю підтримку, мене люди поважають, зі мною рахуються, до моєї думки прислухаються. Я пішов у поле. Я пам'ятаю, десь 90% набрали. Одностайна підтримка. Я з цим швидко розібрався.

До речі, мене люди висували у Верховну Раду, щоб я йшов у 1998 році. Я казав: Для чого? Мені це не потрібно, я піду мером, буду тут працювати, ходити по землі, займатися каналізацією. І я не пішов у Верховну Раду, а туди пішов по Мукачівському округу Суркіс.

- Ви за Суркіса теж агітували?

- Для чого було агітувати, якщо ми стали командою? Буквально через рік я став губернатором. Тоді вже зрозумів, що ми з різних світів, у нас різні бачення і різні цінності. Через це я почав департизацію Закарпатської області. На той час усі мери обласних підпорядкувань, районних підпорядкувань, всі міськадміністрації, губернатор, голова обласної ради - всі були членами СДПУ(о). Всі.

Протягом трьох тижнів всі голови адміністрацій районів, рад, всі вийшли з партії СДПУ(о). І я так само. Я цю помилку перед закарпатцями виправив. Після того вони не змогли пройти в парламент, ніхто ніякі голоси не набирав. Тому є такий гріх, але я його виправив.

- Що ви отримали від Суркіса і Медведчука за таку підтримку?

- Я отримав купу проблем і інтриг. Молодий хлопець, який нічим не переймався, і тут втягнули в політику - тільки одні проблеми почалися й інтриги.

Більше - у прямій мові Віктора Балоги.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...