Як декомунізація в Україні нівелює російську імперську міфологію, - журналіст

Як відомо, вся херсонська краєзнавча міфологія заснована на "матушкє Єкатєрінє" та її фаворитах.

Ілюстрація:kherson.net.ua

"Найліпшим тролінґом цього року я вважаю написи "Вітаємо з 933 річницею" на дні міста Олешки, колишнього Цюрупинська, через Антонівський міст від Херсона." Про це пише журналіст Антон Санченко у своєму Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

Річ у тім, що херсонська краєзнавча міфологія вся заснована на "матушкє Єкатєрінє" та її фаворитах: ось нічого тут не було, дикий степ, а прийшов "свєтлєйший Потьомкін" і все нам заснував, "освєтіл наші потьомкі". Але Херсонові при цьому – лише 239 років.

А тут варто було скинути з воза наркома продовольства Цюрупу (в 1928-2016 Олешки на честь згаданого більшовицького діяча називалися Цюрупинськом, історичну назву повернуто в межах декомунізації – ред), всі згадали, що перша згадка про місто Олешки датується 1084 роком. У складі Київської Русі.

Вже тоді порт, з якого кораблі відправлялися на Царград. А Херсонську фортецю побудували на місці шанця, який чортзна-скільки вже захищав переправу через Дніпро з Олешок цюрупинською (пардон, олешківською) Конкою – це така річечка в плавнях, ширша за єрик, але вужча за головне русло.

І всього один рядок, тобто цифра, ще й точна, не оце близько тисячі років – 933. Прошу любити й жалувати, й розібратися, хто кому місто-супутник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...