Як я вперше відчув себе людиною третього сорту: Посольство США декларує, що у патрульних недостатня заробітна плата, - поліцейський

Правоохоронець розповів, як намагався отримати візу до США, щоб потрапити на час відпустки до товариша за океаном.

Фото:facebook

"Посольство США декларує, що у патрульних недостатня заробітня плата" або "як я вперше в житті відчув себе людиною третього сорту". Отже біль від поразки трішки притупився, розкажу вам історію про те, як я не поїду в Штати у омріяну відпустку у червні. Про це у своєму Fаcebook пише Evhen Zborowski, передають Патріоти України, продовжуючи:

Багато разів охороняв громадський спокій на мітингах, які відбувалися поруч з посольством на Сікорського, завжди територія з акуратненько підстриженим газоном притягувала своєю загадковістю і от в перший день весни прямо з нічної зміни я з хорошим настроєм поїхав на співбесіду до консула для отримання туристичної візи до США, вперше потрапив в середину і скажу, що дійсно процес налаштований чудово і десятки людей комйфортно і організовано проходять всі етапи (металодетектор, перевірка документів, отримання порядкового номера, відбитки пальців), а головне це все відбувається дуже швидко.

Я трішечки хвилювався, але заспокоював себе думкою, що я ж дерслужбовець на досить високій посаді, з усіма потрібними і не потрібними документами, виписками, біометричним паспортом з шенгенським нідерландським мультиком і маючи за останні 2 роки у своєму активі подорожі недешевими Австрією, Німеччиною (двічі), Нідерландами, Бельгією, Іспанією, Францією, Угорщиною, Чехією... чого паритись? все чітко і чесно заповнив і чекав уже коли мені нарешті дадуть візу на 10 років, щоб в перспективі можна було ще разочок мотнуся.

В червні вже спланував гайнути до свого друга, який навчається на магістратурі в Балтімор і затусити 2 тижні в Вашингтоні, Філадельфії, Нью Йорку ясношо ну і може Ніагара якась.. для покоління 90-их, вихованих американськими фільмами поїздка в США рано чи пізно стає таким собі "маст хевом" і вже навіть якось вмовив себе розкошелитись на дорогезний переліт (близько 14 тисяч) і дорогуща віза - 4800 грн, добре, що є ще залишки зарплати, яку отримував будучи адміністратором магазину в моєму улюбленому адідасі, а отримував тоді в середньому 1100-1500$.

І от! мій номерок на табло і підходжу до віконечка, звідти якраз відходить дівчинка, якій чомусь відмовили, вітаємось з Консульським офіцером (розмовляє російською):

*приблизний діалог*

- яке у вас звання?

- старший лейтенант

- є у вас знайомі в сша

- Так, друг на магістратурі навчається до липня

- Ярослав?

- Так, Ярослав

- У вас же в поліції зарплата маленька мабуть? (дивиться цифру в анкеті)

- та нормальна, на подорожі вистачає (звичайно на поліцейську з.п. сильно світом не наподорожуєшся, але ж є роздруківки з усіх кредиток)

- Нерухомість у вас є?

- так, 3 квартири

- ваша особиста?

- спільна власність з батьками

- (чомусь значно підвищує тон) ваша особиста нерухомість є? Щось придбали за останні 2 роки?

- ні, немає потреби

- значить немає.. *звук штампа на якомусь папірці*

Ми не можемо дозволити вам поїздку до сполучених штатів, ми вважаємо, що у вас недостатньо коштів для такої поїздки. До побачення.

І передає мені листочок (фото 2) ,який раджу вам ніколи не бачити. Найдорожчий листочок в моєму житті.

Я посміхаюся і відходжу.. відмова.. мені? Як так? ааааа... це що за рендом такий?!

Читаю папірець " не продемонстрував міцні зв*язки у країні постійного проживання... Ви не довели, що маєте зв*язки, які змусять Вас повернутися до країни постійного проживання після подорожі."

Тобто командир батальйону нової реформованої патрульної поліції, якому довірили 350 підлеглих в Україні і з заштампованим європейськими візами паспортом має низьку заробітню плату, а отже є високий ризик, що захоче залишитися в Штатах нелегальним мігрантом і не повернеться назад........ мда. Філософськи.

Друзі питали чи буду ще раз подаватися.. а що у мене найближчим часом може змінитися? ні, не буду.. Тепер от третій день сиджу і переконую себе в тому, що не так вже й хотілось..

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...