"Не ми її чіпляли, щоб знімати": У Слов'янську поліція відмовилася прибрати георгіївську стрічку з міської ялинки (фото)

​Лише наряд, який приїхав на виклик, прибрав з міської ялинки заборонену "прикрасу".

Невідомі причепили стрічку на новорічну ялинку. Фото: соцмережі.

В Слов'янську невідомі "прикрасили" міську ялинку георгіївською стрічкою. Це виявила місцева жителька Олена, передають Патріоти України.

Оскільки георгіївська стрічка - предмет пропаганди "русского мира" - є забороненою в Україні символікою, то Олена попросила патрульних поліцейських, які були на площі, зняти її. Але правоохоронці відмовилися це зробити.

"Ми її туди не чіпляли і знімати не будемо", - так відповіла поліція. Про ситуацію Олена повідомила в Фейсбук і зробила дзвінок за номером 102. Олена сфотографувала поліцейських, які відмовилися усунути правопорушення.

Лише наряд, який приїхав на виклик, прибрав з міської ялинки заборонену "прикрасу". Згідно з українським законодавством, за використання георгіївської стрічки передбачений штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення, за публічне використання, демонстрацію або носіння стрічки або її зображення. За повторні дії передбачено накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять зображення.


"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...