Як корупціонери гроблять Україну: Що означає навмисний зрив безвізового пакету у Раді, - Огризко

Наших політиків не цікавить, чи отримають українці можливість їздити в Європу без віз – єдине, що їх турбує, це збереження своїх корупційних активів.

Безвізового режиму поки що немає. Фото: dt.ua.

"ЄС заявив, що Україна виконала лише три з п'яти вимог, необхідних для запровадження безвізового режиму. Депутат Сергій Лещенко нагадав, що в одному пакеті зі скасування віз з Україною знаходиться і Грузія, яка вже виконала всі вимоги ЄС. через затримки з нашого боку існує ризик розриву україно-грузинського пакету, а отже, Україна може потрапити в пакет до Туреччини", - написав Володимир Огризко у своєму блозі на НВ, передають Патріоти України.

Потрапити в пакет до Туреччини – найгірший з можливих варіантів. Відверто кажучи, я останнім часом дивуюся терпінню наших європейських партнерів, які, здається, вже готові закрити очі на все, що у нас діється, аби допомогти Україні отримати безвізовий режим.

Одночасно посилюється відчуття, що комусь у нас цього дуже не хочеться, причому зовсім не тому, що безвізовий режим або якісь з необхідних законів будуть негативом для українців – це їх не турбує; справа чи то в безвідповідальності, чи то в політичній короткозорості.

До того ж, я не раз чув, що це правильний з точки зору наших політиків корупційний розрахунок, оскільки відстрочка безвізового режиму дасть їм ще півроку або навіть трохи більше на те, щоб приховати свої активи таким чином, щоб згодом їх було вкрай складно виявити. Можливо, саме цей розрахунок стоїть за усіма доповненнями і відстрочками.

Здоровий глузд каже, що безвізовий режим потрібен негайно, але політики і корупціонери керуються логікою, що відрізняється від загальнолюдської. Їх не цікавить, чи отримають українці можливість їздити в Європу без віз – єдине, що їх турбує, це збереження своїх корупційних активів.

Якщо закон про декларування не буде змінено, терпець Європи урвется, і нас переведуть в категорію до Туреччини. Це серйозно погіршить і наше сприйняття з боку країн ЄС, і імідж, адже щодо Туреччини в Євросоюзу сформувалося стабільне кліше: це переговори, які ніколи не закінчаться. Мова, звичайно, йде про переговори з приводу вступу в ЄС, але і стосовно інших аспектів таке ставлення також має місце. Це буде черговий удар по сприйняттю України як нормальної держави. На жаль, для багатьох наших політиків це останнє, що варте їхньої уваги.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...