Як "медична мафія" продовжує гробити здоров'я українців: 5800 абітурієнтів з низькими балами ЗНО зарахують до медичних вишів, - Супрун

​Завершується вступна кампанія у медичні виші країни й ВО міністра охорони здоров’я ділиться показниками рівня знань людей, які незабаром працюватимуть у наших лікарнях.

Патріоти України пропонують пряму мову пані Уляни Супрун, оригінал публікації розміщено на її сторінці у Фейсбук.

Відсутність мінімального прохідного балу 150 із ЗНО призвела до прогнозованого результату - багато абітурієнтів із низькими балами подали документи на вступ до медичних вишів. А саме - 5800 абітурієнтів із балами нижчими за 150 є рекомедованими до зарахування у ВНЗ цього року.

Це 5800 людей, які не змогли опанувати шкільну базу знань вище, ніж на трійку. Чи зможуть вони добре опанувати надскладне навчання на медика?

Зараз вони мають шанси вступити на медичні спеціальності, багато з них навіть на бюджет. За даними Вступ.інфо, наразі мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет у медичні ВНЗ - 123 бали.

Вступна кампанія ще триває, проте приблизну картину ми можемо бачити вже сьогодні. У чотирьох медичних ВНЗ, кількість заяв абітурієнтів із балами, нижчими за 150, становить більше 20%. Наприклад, у ДЗ “Луганський медичний університет” цей відсоток найвищий - 37%! Така велика кількість студентів із низьким рівнем підготовки ставить під загрозу саму ідею вищої освіти.

Цікава закономірність - у ВНЗ, що знаходяться нижче за рейтингом рівня знань випускників, подалися найбільше абітурієнтів із сертифікатами меншими за 150 балів. Вони обрали слабші медуніверситети для того, щоб отримати шанс навчатися за державний кошт. Проте під питанням лишається, чи достатньо якісну вони отримають освіту для того, щоб опікуватися людським життям.

Сподіваємося, що цього разу ні в кого не викличе заперечень необхідність встановлення мінімального прохідного балу для вступників медичних вишів на наступний рік. Ми будемо боротися за систему вступу, яка гарантуватиме, що професію лікаря отримуватимуть найсильніші та найбільш вмотивовані люди.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...