Як нам усім відомо, королева Єлизавета ІІ мешкає у Букінгемському палаці

Сьогодні ми розповімо вам про королівську резиденцію.

Отож, Букінгемський будинок спершу слугував помешканням герцогу Букінгемському, але у 1762 році був придбаний королем Георгом ІІІ для своєї дружини, Королеви Шарлотти. У ті часи він був відомий, як "будинок Королеви". Тут народилися усі 15 дітей Георга ІІІ.

Наступний король, Георг ІV, вирішив перетворити його на палац і витратив непомірні на ті часи кошти: £450 000. Архітектором проекту був відомий у Англії Джон Неш. Загалом, будівельні роботи тривали близько 15 років.

Королева Вікторія стала першою коронованою особою, що оселилася у перебудованому палаці у липні 1837 року. З тих часів королівський палац видозмінювався ще декілька разів, аж поки у 1914 році не став виглядати так, як ми його бачимо сьогодні.
Палац налічує 775 кімнат, з них 52 належать королівській сім'ї, 188 - для прислуги, 92 - офіси, 78 - ванні кімнати. Також є велика бальна зала.
У палаці міститься картинна галерея з роботами видатних світових майстрів: Рембрандта, Рубенса та інших. Крім того, тут знаходиться значна колекція антикварної порцеляни та меблів.
Букінгемський палац займає площу в 20 гектарів, 17 з яких відведено на королівські сади, які є найбільшими приватними садами Лондона. В садах можна побачити ставок, водоспади, екзотичні рослини і навіть фламінго.
Цікавим є той факт, що одним із будівничих палацу був Едвард Блор, який також є автором Воронцовського палацу в Алупці (Крим, Україна).

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...