Як Сєня стане Юлею: "Йому треба критикувати уряд, прем'єра, президента, кричати, що "все – ганьба", - політолог про майбутнє Яценюка

"Бути в коаліції, але працювати, як в опозиції. Якщо він буде цим займатися, то матиме шанси повернутися" - вважає Карл Волох.

Арсеній Яценюк. Фото:espreso.tv

У Арсенія Яценюка два шляхи: нарощувати рейтинг за рахунок критики опонентів або стати політичним біженцем. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політичний аналітик та блогер Карл Волох, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день рейтинг у Арсенія Петровича – жахливий. Його політична кар'єра може йти за двома сценаріями. Перший – це доля польського економіста та реформатора Лєшека Бальцеровича. Натхненника так званої "шокової терапії". Він був вимушений переховуватися від власного народу. Хоча його реформи виявилися надзвичайно дієвими.

Другий – Яценюк відсидиться та буде публічно атакувати нинішній уряд. Так як це робили з ним. Адже головний спосіб нарощувати рейтинги – це популізм. Йому треба критикувати уряд, прем'єра, президента, кричати, що "все – ганьба". Це дасть найліпші рейтингові досягнення. Так робить Юлія Тимошенко. Бути в коаліції, але працювати, як в опозиції. Якщо він буде цим займатися, то матиме шанси повернутися".

Політичний вплив Арсенія Яценюка залишається досі значним, вважає експерт.

"Структура нинішньої коаліції робить президента де-факто від них залежним. Яценюк зможе легко псувати Порошенкові кров. Продовжуватиме і надалі впливати на прийняття серйозних рішень. Банкова, Гройсман, БПП – дуже сильно залежать від Арсенія. Вони всі не зацікавлені йти сьогодні на вибори. Адже, і в "НФ", і в партії президента – рейтинги низькі", – каже Волох.

Експерт вважає, що Яценюк насправді провів дуже важливу реформу. "Міжнародні аналітики вважають найбільшою нашою реформою – просте підняття цін. Насправді, це складова величезної реформи. Яка має назву "жити за коштами, які є".

Так можна досягти макроекономічної стабілізації, не збільшуючи борги. Я не кажу, що Яценюк – це реформатор рівня Бальцеровича. Але в нього були дуже складні завдання. При тому, що йому не давали працювати.

Також не вистачало послідовності та принциповості. Але якби не він, то Захід не давав би гроші. Якби позитивні зрушення почалися – міг піти, як переможець. А пішов на найнижчій точці свого рейтингу. Думаю, що він дуже ображений", – говорить аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін планує нове вторгнення, але дещо стане йому на заваді: Нове пророцтво оракула Анатолія про війну (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:27

Оприлюднене нове пророцтво оракула Анатолія про подальші дії російських загарбників у війні з Україною. Згідно з ним, Росія планує повторне масштабне вторгнення у центрально-східні регіони - Харківську, Київську та Сумську області. Про це йдеться у від...

"Екіпаж заслуговує на високу державну нагороду": Як БМП М2 Bradley майстерно знищує танк росіян (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:15

В мережі з'явилося відео, як українська БМП М2 Bradley знищує новітній російський танк Т-80БВМ з ближньої дистанції у нічному бою. Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Екіпаж БМП 47-ї механізованої бригади з...