Як суддя із Сєвєродонецька збирала хабарі на купівлю "дешевої" нерухомості в Іспанії

Суддя Олена Горбатенко, яка погоріла на отриманні хабара, запевняє, що квартира на іспанському курорті коштує "лише" 20 тисяч євро.

Коста-Бланка – іспанське місто на узбережжі Середземного моря, доволі популярний курорт. Нерухомість тут часто купують мешканці зі Східної Європи, інформують Патріоти України з посиланням на 24tv.

Судячи зі слів судді, в неї маленька, похмура, старенька квартира на горищі площею 85 метрів квадратних. І вона, замість насолоди, приносить самі страждання. І коштувала вона "лише" 20 тисяч євро наприкінці 2015 року. Це за договором. А за декларацією судді – ще менше – 10 тисяч євро.

"Вирішили придбати житло де більш затишно", – так прокоментувала відсторонена суддя Севєродонецького міського суду Олена Горбатенко купівлю квартиру на іспанському курорті. Адже від її помешкання у Севєродонецьку до лінії фронту – лише 20 кілометрів. І під час обстрілів в неї дрижать шибки.

Хоча і в Іспанії судді теж не так затишно: і курорт не найкращий, і квартира нібито купувалась в аварійному стані. Старовинне містечко Гандія, відоме піщаними пляжами та вишуканою архітектурою. Відпочинок тут коштує значно дорожче, аніж в решті міст цього регіону. І хоч курорт не елітний, ціна за квартиру на 85 квадратних метрів за 20 тисяч євро виглядає дещо "дивною". Експерт з іспанської нерухомості Віталій Яковлєв стверджує, що таких цін на квартири на узбережжі просто немає. Максимум, що можна було купити за таку суму – гараж.

Восени 2015 року закордонною нерухомістю суддів зацікавились правоохоронці. У прокуратурі вартість житла підтверджують: згідно вилучених у подружжя документів квартира дійсно коштувала 20 тисяч євро. Але це не сходиться із суддівською декларацією. Олена Горбатенко зазначила, що придбала нерухомість в Іспанії всього за 235027 гривень. Хоча за тодішнім курсом еквівалент 20 тисяч євро мав становити близько 460 тисяч гривень.

Невдовзі після придбання суддею іспанської квартири прокурори викрили Олену Горбатенко на хабарі. За даними слідства, суддя у зговорі з адвокатом Сергієм Чорнобаєм та прокурором Костянтином Пивоваровим одержала гроші за суддівське рішення, за допомогою якого подружжя наркоторговців уникло ув’язнення. Гроші були вилучені у судді вдома. Загалом у судді вдома було 60 тисяч доларів та 2 тисячі євро, що складає 7 річних доходів судді Горбатенко.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...