Як ті, що збирали підписи за "ДНР", стали депутатками в Приазов'ї, - волонтерка "Лютик"

Ті, які готувалися зустрічати путінських найманців з хлібом-сіллю під час "русской весны" на Донбасі, швидко "перемалювалися" і зуміли стати "народними обранцями".

Ірина Іванюш. Фото:www.depo.ua

Селище Бердянське, що поблизу Широкіно, уявляється неначе зі сторінок Ю.Яновського. І жінки, і чоловіки тут живуть виключно із моря. Відчалюючи від берега на моторних човнах, закидують плетені сіті та рибалять. Іноді, коли сприяють удача, улов може складати 5 і більше тонн. Уже біля берега рибалок чекають перекупники, які завантажують на автівки дари моря. Про це пише волонтер Ірина Іванюш (Лютик) у блозі Обозревателя, інформують Патріоти України.

А про ситуацію у рибальському селищі дізнаюся від самих жителів: "Весілля у Малинівці" - бачили таке кіно?" – говорить по телефону жінка, що попросила не називати її прізвища. – "Є у нашому селі 2 горе-"активістки". Разумова Людмила Анатоліївна і Логозінська Тетяна Сергіївна.

У травні 2014 готувались зустріти російського окупанта з хлібом-сіллю. Пекли короваї, пиріжки – так очікували на путінський "рай". Так мало того – кинулись власноруч проводити "референдум" - збирали підписи за російське сепаратистське бандугрупування "ДНР".

"Багато назбирали?" - запитую. "Може, штук з 20 підписів".

Дочекавшись від окупанта лише снарядів та мінометних обстрілів, Разумова Людмила та Логозінська Тетяна спершу з неохотою виходили вряди-годи з підвалу, згодом з неприязню зустрічали українських військових, особливо добровольців з "Азову", шепчучи їм у спину "бандерівці" та бажаючи вантажу 200.

Проте швидко місцеві зрозуміли, що українські військові не здадуть контрольованих позицій с.Бердянське, Широкіно та й інших. Збагнули, і – швидко перефарбувалися.

У буквальному сенсі цього слова. Раптом прихильницям "рузкаго міра" почали подобатися шапки у синьо-блакитних тонах. На камеру ТРК "Україна" звучали численні нарікання на важке життя прифронтових "мирних" мешканців. Якщо додати, що в Разумової Людмили донька-інвалід, то розжалібнити телебабусь та інших обивателів не складало особливих труднощів.

Крім того, вищезгадані мешканки зареєструвались у Маріуполі як переселенці лише для отримання держвиплат. Адже мешкають і далі у с. Бердянське. Обидві – Разумова Людмила Анатоліївна та Логозінська Тетяна Сергіївна стали нещодавно місцевими депутатками. "Была ваша власть – теперь наша" - каламбуром відповідає односельчанам брат Разумової, тієї самої, що бралася проводити "референдум" за злочинну псевдореспубліку.

Але жителі рибальського поселення на березі Азовського моря ще не забули, як ті обидві – Разумова і Логозінська – після розбиття позиції українських військових влітку 2014 з-під Шпиля (так називають географічне підвищення поблизу Широкіно) ходили на місце, де гинули під "Градами" наші герої, для того,щоб підібрати продуктові запаси, цигарки, не цуралися навіть набоїв, які заносили у підвал ящиками. В тому ж підвалі, зі слів місцевих мешканців, припасли цілий склад консервованого тушкованого м`яса. Зрозуміло, в очікуванні "рузкаго міра".

Зараз новоспечені депутатки Разумова Людмила та Логозінська Тетяна скаржаться телекамерам на важке життя прифронтових "мирних" мешканців. Подають запити на держдопомогу. Звісно, собі, своїм родичам та сусідам.

Рибалки з с. Бердянське, що під Широкіно, неодноразово писали листи-скарги в СБУ, губернатору Донецької ОДА Жебрівському, проте наразі відповіді немає. "Будемо з`ясовувати", - все, що вдається почути місцевим мешканцям від чиновників.

Не буде зайвим додати факт – чоловік Разумової Людмили, тієї самої, що розжалоблює телекамери дочкою-інвалідом та отримує найможливіші виплати від держави, воював на стороні російського терористичного угрупування "ДНР".

Новоспечені "депутатки" добилися того, що село Бердянське відійшло до адмінуправління Волноваської районної ради. Це в той час, коли прилеглі селища Сопіне, Лебединське, Калинівка належать до районної ради м. Маріуполя.

Довідка: відстань с. Бердянське – Волноваха становить 71,7 км. (Це приблизно 1 год. 5 хв. їзди). Натомість до Маріуполя всього 8,8 км (16 хв їзди). Кому вигідно, щоб нечисленні жителі села прямували з громадсько-адміністративних питань до Волновахи, дорога до якої вдесятеро довша, ніж до Маріуполя. Ч

ому колишній голова Волноваської райради втік у контрольований сеператистами Новоазовськ? За які кошти він відкрив там аптеку і спокійнісінько проводить власний бізнес? Ці питання залишаються риторичними.

Знаковим у історії маленького рибальського поселення Бердянське на узбережжі Азовського моря є те, що це неначе демо-версія того, що відбувається на сході країни. Чи справді влада лобіює сеператистів, надаючи їм не лише амністію, але й можливість ставати місцевими "царьками"?

Що це, повернення в режим часів Януковича. Якщо все ж не так, хотілося би привернути увагу громадськості та правління до історії мешканців с. Бердянське, що поблизу Маріуполя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...