Як "зливали" Крим: У РНБО розсекретили стенограму засідання за 2014 рік

Голова РНБО Олександр Турчинов був єдиним, хто голосував за введення воєнного стану в Україні.

Олександр Турчинов. Фото: ipress.ua.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 лютого 2014 року виступила проти введення воєнного стану в країні в дні російської інтервенції в Криму. Про це йдеться в розсекреченому тексті стенограми засідання РНБО який опублікував 22 лютого в Facebook народний депутат Борислав Береза, передають Патріоти України.

Згідно зі стенограмою, голова РНБО Олександр Турчинов був єдиним, хто голосував за введення воєнного стану в Україні, яке так і не було введене. Тимошенко в той день заявила, що Збройні сили України на той момент не були готові дати гідну відсіч загарбникові.

"Ніякого воєнного стану і активізації наших військ!" - сказала вона. "Ви пропонуєте нічого не робити?" - запитав її Турчинов. Тимошенко у відповідь заявила, що Україна повинна запропонувати у відповідь "нестандартний хід", який полягав би в "мирному саміті" за участю західних партнерів.

"Прошу вас не робити поспішних ходів ... Я не є членом Ради нацбезпеки, але прошу послухати мене ... не треба вводити воєнний стан, щоб не потрапити в пастку Путіна", - сказала Тимошенко. За її словами, в країні "почнеться паніка", якщо українці побачать на вулицях міст БТРи.

"Ще більша паніка буде, якщо на Хрещатику будуть російські танки", - парирував Турчинов. Він наполягав на збройній відсічі російським інтервентам. Всі, присутні на засіданні РНБО в той день проголосували проти введення в Україні воєнного стану.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...