Які хабарі вимагають в КМДА за зовнішню рекламу? Стали відомі розцінки на хабарі

Щомісячну «абонплату» в 6 тис. грн. вимагав чиновник з Департаменту містобудування КМДА за розміщення реклами на столичних магазинах. Суд надав прокуратурі доступ до банківських рахунків, пов'язаних з підозрюваним.

Про це стало відомо з постанови Печерського суду Києва від 12 січня 2017 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень. Як випливає з судових матеріалів, підозра впала на головного спеціаліста відділу реклами Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради.

Шантаж одного з київських підприємців, яким належать магазини роздрібної торгівлі не продовольчими товарами в декількох районах, почався в грудні 2015 року. Представник КМДА в телефонній розмові зажадав від нього 15 тис. Гривень за розміщення реклами на фасадах магазинів. В іншому випадку погрожував демонтажем. Не отримавши очікуваної реакції, рік тому чиновник організував демонтаж співробітниками КП «Київреклама» реклами на фасаді магазину, розташованому на проспекті Перемоги, 87.

Але про підприємця не забув. Протягом серпня минулого року чиновник Департаменту містобудування КМДА неодноразово вимагав від бізнесмена 90 тис. Гривень за рекламні вивіски на мережі його магазинів. При цьому він проігнорував то факт, що підприємець задовго до цього звернувся до КМДА з заявою про видачу дозволу на зовнішню рекламу.

Замість узгодження, чиновник кілька разів відправив бізнесменові СМС з вимогою про дачу хабара. Зрештою, вони зустрілися напередодні Дня незалежності в ресторані «Мафія», де в розмові чиновник погодився зменшити суму хабара з 90 тис. Гривень до 10 тис гривень. Але підприємець повинен був виконати зустрічну прохання - щомісяця передавати представнику КМДА шість тис. Гривень за те, щоб реклама не була демонтована. Отримавши гроші, чиновник дав про себе знати через два місяці, коли попросив підприємця сплатити «борг» - корупційну плату за рекламні вивіски на кілька місяців вперед. Незабаром чиновник таки отримав суму за сім місяців - 42 тис. Гривень. І був після цього затриманий.



Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...