Які серйозні небезпеки чатують мандрівників на Марсі

Людина, опинившись на Марсі, може померти через п'ять основних причин.

Фото з вільних джерел

Відповідне дослідження представлено планетології Паскалем Лі з НАСА на конференції «Люди на Марсі», що проходить у Вашингтоні (США), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Безпосередню небезпеку для людей, що знаходяться на поверхні Марса, становить низький атмосферний тиск (приблизно в сто разів нижче земної). За відсутності захисту кров людини в таких умовах почне «кипіти» (розчинені в ній гази будуть формувати бульбашки). Померти від цього можна протягом декількох секунд.

Небезпека також представляє гіпоксія. Атмосфера Червоної планети на 95 відсотків складається з вуглекислого газу. Опинившись без доступу кисню людина помре протягом декількох хвилин.

На третьому місці - холод. Влітку в районі екватора температура біля поверхні Марса може досягати плюс 21 градусів Цельсія, однак вночі вона значно нижче, приблизно мінус 62 градуси. Померти від такого холоду можна за кілька годин.

Приповерхневі шари атмосфери Червоної планети містять багато абразивного пилу. Скупчившись в людських легенях, вони можуть спровокувати смерть через кілька тижнів.

На п'ятому місці за небезпекою - радіація. Марс не має власної магнітосфери, в результаті чого високоенергетичні космічні промені і потоки частинок від Сонця здатні вбити людину за кілька місяців.

Раніше на конференції «Люди на Марсі» астронавт Базз Олдрін, який разом з Нілом Армстронгом зробив першу в історії пілотовану посадку на Місяць, рекомендував НАСА відмовитися від МКС на користь марсіанської програми.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...