"Якщо краснодарський досвід визнають у Кремлі успішним, найближчим часом "Загони пенсіонерів Путіна" будуть усюди у РФ", - блогер

Раніше Кремль працював головним чином з молодіжними організаціями, від «Наших» до «Молодої гвардії», але тепер, очевидно, вирішив переключитись і на інші вікові групи населення.
Путін вирішив зробити ставку на пенсіонерів. Фото: соцмережі.

"У Краснодарі «свідомі» пенсіонери розгромили штаб прихильників Олексія Навального. Так заявила про себе нова прокремлівська організація «Загони Путіна», в яку входять головним чином люди пенсійного віку. Активісти цієї організації - а було їх більше сотні, і переважно бабусь, багато з яких були у футболках із зображенням Путіна, - увірвалися в приміщення штабу, зірвали плакати, поламали рамки, перекинули стільці і столи. Як відзначили представники Навального, «відповідальність за те, що трапилося, повністю лежить на поліції і їхній бездіяльності щодо цієї невизнаної секти», - пише Борис Соколов у своєму блозі на day.kyiv.ua, передають Патріоти України, та продовжує:

"Зрозуміло, поліція лише охороняла нападників, щоб ніхто не завадив їм здійснювати добру, з точки зору російської влади, справу: погром «баламутів». Тим більше, як доводить той же Фонд боротьби з корупцією, «Загони Путіна» тісно пов'язані з фондом «Соціальна справедливість», штаб якого розташований за адресою будівлі, що належить Департаменту муніципальної власності і міських земель Краснодара. Зрозуміло, звідки ноги ростуть.

Раніше, нагадаю, Кремль працював головним чином з молодіжними організаціями, від «Наших» до «Молодої гвардії», але тепер, очевидно, вирішив переключитись і на інші вікові групи населення. Поки що «Загони Путіна» існують тільки в Краснодарському краї. Але, очевидно, якщо краснодарський почин визнають вдалим, то його розповсюдять на всю Росію. У чомусь пенсіонери є більш благодатним матеріалом, ніж молоді люди. У них все ще присутня сильна ностальгія за радянським минулим. Потреби ж, у порівнянні з сучасною молоддю, у пенсіонерів набагато скромніші. Тому за одну і ту ж суму виконавців з числа пенсіонерів можна найняти значно більше, ніж з числа юнаків і дівчат, особливо в регіонах.

Головне ж, якщо прихильники Навального, захищаючись, вступлять у рукопашну з «нашими» або «молодогвардійцями», це буде цілком звична картинка в телевізорі: молоді люди різних політичних переконань з'ясовують стосунки, нехай і не цілком цивілізованими методами. Приблизно так подібний сюжет сприйме і західний телеглядач. А ось якщо молоді опозиціонери почнуть бійку з літніми людьми, телекартинка буде зовсім інша: молоді амбали б'ють беззахисних і безпомічних пенсіонерів, дідусів і бабусь. Власне, для цього «Загони Путіна» й потрібні. Один з прокремлівських сайтів Півдня Росії вже опублікував провокаційні заклики, озвучені в соцмережах кремлівськими ботами нібито від імені прибічників Навального, на зразок таких: «А струмом їх ніяк не можна бити?

Такою напругою, щоб неприємно дуже було. Може,ґрати сталеві розсувні поставити акуратно і підключити до невеликого струму»; «Я б палицею цих бабок бив, серйозно. Скільки можна вже терпіти. Хоч сам їдь і чатуй штаб від цих чокнутих»; «Ти гля, як півні старі розбушувалися. Штабу Навального вже давно час обзавестися перцевими балонами або ще краще травматами, щоб можна було відстрілювати ДИЧИНУ просто на підході до штабу».

Повторю, якщо краснодарський досвід визнають у Кремлі успішним, найближчим часом «Загони Путіна» або «Соціальна справедливість» (або ж винайдуть ще якусь назву, не з настільки одіозною абревіатурою, як в останньому випадку - «СС») можуть стати всеросійською організацією «стурбованих пенсіонерів», яким до всього є діло, і головним чином - до тих, хто протистоїть Путіну.

І завдання їй буде поставлено дуже відповідальне: паралізувати діяльність штабів Навального в регіонах і по можливості спровокувати прихильників головного російського позасистемного опозиціонера на насильство у відповідь.

Тоді поліція отримає «законний» привід до затримання функціонерів Фонду боротьби з корупцією і розгрому усіх штабів прихильників Навального. Це потрібно для того, щоб президентська передвиборча кампанія Володимира Путіна пройшла гладенько і без будь-якої суттєвої критики на його адресу з боку позасистемної опозиції.

Завдання ж Олексія Навального і тих, хто його підтримує, - бути готовими до провокацій такого роду і в жодному разі на них не піддаватися. Не бити бабусь палицями, не стріляти у них з травмата, не відгороджуватися від них загородженнями з колючого дроту під електричним струмом невеликої напруги, а терпляче роз'яснювати обдуреним пенсіонерам, яких влада використовує як своє сліпе знаряддя, справжній стан речей. Треба переконати пенсіонерів у тому, що Фонд боротьби з корупцією бореться і за їхні інтереси, а не тільки за інтереси «розсерджених молодих людей». Адже саме через корупцію і через фактичну війну проти України Пенсійний фонд Росії постійно перебуває на межі банкрутства, зростання пенсій не встигає за інфляцією, і уряд змушений серйозно думати про підвищення пенсійного віку.

Саме пенсіонерів влада розглядає як свою головну електоральну опору і противагу руху Навального. Переконавшись у тому, що значна частина молодих людей підтримує лідера опозиції, Кремль робить ставку на покоління їхніх дідів, частка яких у населенні зростає через процес його старіння. Ось і в Москві чиновники перед майбутніми муніципальними виборами, що відбудуться 10 вересня, проводять закриті зустрічі з головами дільничних виборчих комісій, де вимагають, щоб «вибори пройшли без всяких "вліво-вправо"».

А заодно попереджають, що прихильники Навального можуть влаштувати провокації у день голосування. І це наводить на думку, що, навпаки, прихильники опозиції можуть стати об'єктом провокацій. І пенсіонерам на майбутніх виборах відводиться чимала роль.

Не випадково в московських територіальних соціальних центрах пенсіонерів переконують у тому, що соціальні центри працюють тільки завдяки партії «Єдина Росія» і що саме партія допомагає створювати патронажні служби. Пенсіонери сьогодні залишаються останнім резервом путінської влади. І якщо позасистемній опозиції вдасться привернути значну їхню частину на свійбік, гладенькою передвиборна кампанія для нинішнього президента вже не буде".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: Подробиці від ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...