Якщо війна: Військовий аналітик оцінив можливості Ердогана проти Путіна в Сирії

Туреччина легко може ускладнити російським військовим життя, перекривши для них проливи Босфор та Дарданели.

Військовий корабель у проливі Босфор. Фото: www.svoboda.mobi.

Координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець вважає, що в разі гіпотетичного конфлікту між Туреччиною і Росією на території Сирії, НАТО, членом якого є Туреччина, не підтримає свого союзника. Але і без допомоги НАТО турецька армія буде мати перевагу над російськими частинами, які дислокуються в Сирії. Про це пише Костянтин Машовець в своїй статті для "Апострофа", передають Патріоти України.

"Главная проблема для российской стороны заключается в снабжении группировки, которая сосредоточена в Сирии. Они, конечно, смогут ее снабжать самолетами и кораблями, но это будет дорого и долго. Тем более, что в случае увеличения масштабов боевых действий им это придется делать на порядок интенсивнее.

И уж, конечно, в таком случае исчезает возможность перевозки грузов через проливы Босфор и Дарданеллы —Турция, которая становится воюющей стороной, может их запросто закрыть для российских судов", — підкреслив координатор групи "Інформаційний опір".

На думку Машовця, якщо Туреччина почне наземну операцію в Сирії, то ймовірність збройного зіткнення з діючою в тому ж районі російською армією багаторазово зросте, але турецька армія буде мати перевагу в мобільності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Після провалу на диво вчасно завітала смерть: Колишній російський військовий і його дружина-киянка організовували в Європі диверсії під керівництвом ГРУ, - The Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 9:32

Колишній російський військовий Микола Шапошников і його дружина Олена, родом з Києва, допомагали Головному розвідувальному управлінню Росії організовувати диверсії в Європі, ділиться даними розслідування The Insider . Шапошникови - громадяни Чехії, я...

Останній аргумент недоімперії: Росіяни штурмують Часів Яр танками-"сараями"

вівторок, 30 квітень 2024, 9:23

Російські загарбники під час спроб штурмувати позиції українських воїнів, використовують танки та БМП з "сараями" - навареними зверху металевими конструкціями. Про це повідомив український військовий кореспондент Андрій Цаплієнко на своєму Telegram-кан...