Якщо визнати Росію агресором та окупантом: Військовий експерт пояснив роль ООН у війні на Донбасі

За словами Олега Жданова, конфлікт отримав би статус міжнародного збройного конфлікту, а також ми могли б поставити питання руба перед Організацією Об'єднаних Націй про введення миротворців.

Російські війська на Донбасі. Ілюстрація:Корреспондент.net

Визнання Російської Федерації країною-агресором, а також факту окупації частини території України на законодавчому рівні дозволило б надати війні на Донбасі статус міжнародного збройного конфлікту з усіма належними наслідками. Таку думку Обозревателю висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, в разі прийняття такого закону, "по-перше, конфлікт отримав би статус міжнародного збройного конфлікту. По-друге, ми могли б поставити питання руба перед Організацією Об'єднаних Націй про введення миротворців. По-третє, ООН зобов'язана була б приймати вольові рішення щодо країни-агресора. в іншому випадку виникає питання - навіщо ООН, якщо вона не буде вирішувати такі питання".

Жданов уточнив, про які саме вольові рішення може йтися. "В першу чергу, це економічні заходи - ембарго та секторальні санкції, які накладаються на країну-агресора. Червоний Хрест стає головною організацією при вирішенні цього питання. Вони визначають факт наявності конфлікту, і вирішують, який миротворчий контингент необхідно виділити. Вони також повністю беруть на себе відповідальність за постачання і забезпечення окупованих територій, а також за здійснення контролю за станом на цих територіях ", - пояснив він.

"Після цього вводиться тимчасова міжнародна адміністрація, яка готує ці ділянки, в залежності від політичного стану, до місцевих виборів, але вже під егідою тієї країни, кому вони належать", - продовжив експерт.

Таким чином, Жданов переконаний: "Це дуже серйозні інструменти, застосування яких привело б до дуже позитивного для нас результату цього конфлікту".

У той же час він зауважив, що в даний час розглядається два "взаємовиключних законопроекти" щодо дій по Донбасу. Має місце "протистояння політичних сил". "Чим воно закінчиться, важко передбачити. Але, як я розумію, Захід підтримує саме ту версію, про яку я сказав", - зауважив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...