Імовірність палацового перевороту дуже висока: Всі вищі посади в РФ займають чужі Путіну люди - Портніков

Після відходу з вищих ешелонів влади Сергія Наришкіна і Сергія Іванова президент РФ реально контролює лише чекістів.

В'ячеслав Володін і Володимир Путін. Фото:politobzor.net

Рекомендація президента Росії Володимира Путіна обрати спікером Державної думи заступника глави своєї адміністрації В'ячеслава Володіна створює ситуацію, при якій лідер РФ остаточно позбавляється "своїх людей" у вищих ешелонах влади. Про це в статті для Радіо Свобода пише журналіст Віталій Портніков, повідомляють Патріоти України.

"Володін - публічний політик з амбіціями. На відміну від сірого виконавця Наришкіна (екс-спікер Держдуми Сергій Наришкін. - ред.), що нагадував принтер, Володін - архітектор нинішньої російської політичної системи, яка виразилася його ж формулою: "Є Путін - є Росія, нема Путіна - немає Росії". Основна відмінність Володіна від Наришкіна в тому, що Наришкін - людина Путіна. А Володін - ні", - стверджує автор.

Володін прийшов у політику разом з політичною силою екс-мера Москви Юрія Лужкова, а з Путіним почав зближатися тільки з 2003 року, нагадує Портніков.

"У побудованій за рецептами Володіна державній структурі склалася парадоксальна ситуація. Всі вищі пости займають чужі Путіну люди. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв - висуванець "сім'ї" Єльцина, як і міністр оборони Сергій Шойгу. Глава Ради Федерації Валентина Матвієнко - протеже Євгена Примакова (недавно померлий екс-прем'єр РФ. - ред.).

А ось соратники Путіна Сергій Іванов (екс-глава адміністрації президента РФ. - ред.) і Сергій Наришкін позбулися посад. Створюється ідеальна ситуація для палацового перевороту", - приходить до висновку оглядач .

Путін сьогодні контролює тільки чекістів, але ті, як показує історія, не здатні витримати соціальних і політичних потрясінь, зазначив журналіст. У критичній ситуації російське керівництво не стане триматися за Путіна, резюмував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...

В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає, - Голобуцький

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:00

"В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає: днями СБУ благополучно підірвала дві нафтобази в Смоленщині", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмер...