"Імперія зла" просто здохла. Здохла саме тому, що з нею не церемонилися": Портніков про СРСР і швидку загибель путінської Росії

Рейган не займався "розрядкою напруженості" з ведучою ядерною державою комуністичного світу. Він втягнув її лідерів в гонку озброєнь. Він показав, що США не мають наміру піддаватися на шантаж.

Сучасна РФ підтримує тероризм. Фото: соцмережі.

"Поки терористичні організації будуть мати в своєму розпорядженні великі території для тренувань і поки будуть існувати режими, які надають підтримку тероризму - терор триватиме, які б заходи безпеки ми не ухвалювали", - пише Віталій Портніков для espreso.tv, передають Патріоти України.

Поки в світі будуть існувати авторитарні режими, політика яких підтримується до того ж більшістю їхніх власних громадян - будуть виноситися неправедні вироки. Я далекий від конспірології і не збираюся пов'язувати воєдино терористичні акти в столиці Бельгії і вирок Надії Савченко. Взаємозв'язок - абсолютно в іншому.

Після 11 вересня президент Джордж Буш міг би спробувати забезпечити безпеку Сполучених Штатів і домогтися того, щоб жоден потенційний терорист не потрапив би на територію країни. Але це вимагало б зміни в самій тканині державності США. Буш пішов вірним шляхом - він почав операцію в Афганістані, поставив крапку на симбіозі "Талібану" і "Аль-Каїди". Знищення режиму Саддама в Іраку - а цей режим був одним із спонсорів світового терору - стало ще одним важливим фактором, який зменшив можливості терористів.

Ще раз повторю: терорист не тренується у вас на кухні. Для успіху йому потрібна державна інфраструктура терору. І для того, щоб перемогти терор, потрібно знищити "Ісламську державу" разом з факторами, які її породжують - тобто разом з авторитарним режимом Асада в Сирії. Іншого шляху просто немає.

За десятиліття до того, як президент Буш визначився зі стратегією свого наступу на зло, інший президент - Рональд Рейган - зрозумів, що з радянським авторитарним режимом неможливо домовитися. Що цей режим можна тільки послабити - і тоді він забереться з Афганістану, звільнить політичних в'язнів, перестане знущатися над Європою. Рейган не займався "розрядкою напруженості" з ведучою ядерною державою комуністичного світу. Він втягнув її лідерів в гонку озброєнь. Він показав, що США не мають наміру піддаватися на шантаж.

І в результаті Радянський Союз не просто пішов з Афганістану, не просто звільнив всіх дисидентів, не просто змушений був відмовитися від Європи. "Імперія зла" просто здохла, як старий мерзенний дракон. Здохла саме тому, що з нею не церемонилися. Що її хотіли перемогти, а не приручити.

Цей досвід видатних американських президентів необхідно враховувати, коли ми говоримо про терористичні акти в Брюсселі, вирок Савченко, звільнення українських заручників путінського режиму. Зло не можна умовити бути добрим. Як і будь-яку отруйну рослину, його потрібно позбавити коренів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...