Іноземні кредитори націоналізованого "ПриватБанку", які заявили про втрату грошей та подали позови до суду - ЗМІ

У "Приватбанку" заявили, що зобов'язань перед власниками єврооблігацій не мають, і не підтверджують інформацію про подані до суду позови, пише Finclub.

Зарубіжні власники єврооблігацій "ПриватБанку" звернулися до суду з метою захисту своїх інвестицій, списаних в період роботи тимчасової адміністрації установи. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Finclub.

"Позови подані, в" Приваті "про це знають, але поки вони цю інформацію не хочуть підтверджувати публічно з метою збереження лояльності клієнтів. Почався новий раунд переговорів", - розповів представник кількох кредиторів, керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex Віктор Мороз. Сума списаних зобов'язань оцінюється в $ 555 млн.

У прес-службі "ПриватБанку" цю інформацію 20 січня виданню не підтвердили. "Немає інформації ні про один поданому позові. Це фантазії і припущення", - повідомили в банку.

Позови іноземних кредиторів "ПриватБанку", які втратили гроші в ході його націоналізації, чреваті блокуванням розрахунків через закордонні рахунки, пише видання. Банку довелося випустити спеціальну заяву про те, що на його балансі немає зобов'язань перед власниками єврооблігацій. "Претензії власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів і не означають автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи" Приватбанку ", - заявив перший заступник голови правління націоналізованого установи Олександр Дубровін.

Топ-менеджер вважає, що "практика застосування міжнародного права по відношенню до банків не передбачає такої форми забезпечення позовів, як накладення арешту на кореспондентські або будь-які інші рахунки комерційного банку і тим більше його клієнтів". При цьому в повідомленні установи нічого не говориться про те, чи буде "ПриватБанк" переддепонованих ці $ 555 млн.

Звичайним клієнтам "Приватбанку", у яких є рахунки в іноземній валюті, переживати не варто, повідомила виданню начальник департаменту глобальних транзакційних послуг "Укрсоцбанку" Наталія Димитрова.

"Що стосується власників валютних карт, то на них арешт кореспондентського рахунку ніяк не відобразиться, оскільки транзакції за картками проводяться через відповідні платіжні системи. Банки ж, в свою чергу, проводять розрахунки з такою платіжною системою. Такі розрахунки додатково забезпечуються гарантією або засобами гарантійного покриття банку як учасника платіжної системи ", - пояснила Димитрова. Згідно з рішенням уряду України від 18 грудня 2016 року, держава на 100% стало власником банку. За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, після стабілізації роботи банку його продадуть.

З рахунків "Приватбанку" в середині грудня, відразу після націоналізації фінустанови, Фонд гарантування вкладів вивів 29,4 млрд грн в капітал банку, в тому числі зовнішню заборгованість на $ 555 млн. Були конвертовані два випуски єврооблігацій з погашенням в січні-лютому 2018 року на $ 335 млн і субборг на $ 220 млн терміном до лютого 2021-го.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...