Хіти тижня. Ізраїль обіцяє розгромити Сирію, якщо Москва постачатиме Асаду засоби ППО

Можливість поставки сирійцям С-300 турбує ізраїльських військових вже два десятиліття.

Якщо РФ постачатиме Асаду засоби ППО, то в Ізраїлі відреагують. Фото: соцмережі.

Розгнівана американською атакою проти Сирії минулого тижня, Росія попередила про наслідки. Поки що тільки одне сформульовано чітко: оснащення Сирії найсучаснішими системами протиповітряної оборони. Це викликає велику тривогу серед ворогів президента Башара Асада - і в першу чергу, в Ізраїлі. Ізраїль здійснює повітряні нальоти на сирійську територію куди частіше, ніж це роблять американці, і має намір за будь-яку ціну не допустити посилення головного спонсора Асада, Ірану. Bloomberg, з посиланням на ізраїльських аналітиків і представників військово-політичного істеблішменту повідомляє, що ізраїльська відповідь на постачання С-300 Сирії буде одна: негайна спроба їх знищити. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із їхніми міркуваннями з цього приводу більш детально.

Такий поворот в корені змінить делікатні взаємини, що склалися в Ізраїлі з Росією в Сирії. Амос Ядлін, колишній шеф ізраїльської військової розвідки, також був одним з пілотів, які розбомбили іракський ядерний реактор в Осирак. Ядлін каже, що можливість поставки сирійцям С-300 турбує ізраїльських військових вже два десятиліття - "і, врешті-решт, це станеться". Він каже: "Якщо я знаю наші ВПС добре, ми вже розробили плани про те, як відповісти на цю загрозу. Після того, як ви цю загрозу усунете - і це те, що буде зроблено, все почнеться з чистого аркуша".
Росія вже поставила С-300 Ірану, і збиралася поставити їх Сирії - але контракт був заморожений в 2013 році під ізраїльським тиском. Цві Маген, колишній посол Ізраїлю в Москві каже, що ВВС ЦАХАЛа за сім років громадянської війни здійснили близько 150 рейдів проти Сирії. Майкл Орен, колишній посол в США і радники прем'єр-міністра Нетаніягу говорить: "С-300 - дуже сучасна система озброєнь, яка прикриває великі за площею території. Ми завжди будемо виступати проти цього".

З урахуванням очікуваної ізраїльської реакції деякі аналітики в Москві припускають, що загрозу поставок С-300 краще використовувати в якості розмінної монети. Олена Супонина, експерт по Близькому Сходу з Російського інституту стратегічних досліджень каже: "Поставка такої зброї розпалить напруженість в регіоні і стане причиною найсильнішої кризи у відносинах з Ізраїлем. Досить поставити інші системи ППО, які породять подібні реакції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...