Хіти тижня. Не того, Петре Олексійовичу, позбавили громадянства: У трійку лідерів президентського рейтингу увірвалась до болю знайома персона (інфографіка)

За короткий час змінилися суспільно-політичні настрої українців.

Про це повідомила компанія Z&B Global, яка проводила всеукраїнське опитування 2-19 липня. У ньому взяли участь 2009 громадян України, передають Патріоти України.

У пулі питань, на які відповідали українці, були теми їхніх електоральних переваг. На актуальні відповіді на питання "Якби парламентські вибори проводились найближчої неділі, то як би Ви проголосували?" І "Якби вибори Президента відбулися наступної неділі, то як би Ви проголосували?" дав коментар директор дослідницької компанії Z&B Global, політолог Олексій Якубін:

- Результати одночасно очікувані і частково несподівані, деякою мірою оновлені. Лідери рейтингу, а так само їх партії ні для кого не новина. Ці політики з багаторічним стажем і досвідом, вже займали і займають керівні посади в країні. Щодо свіжих змін - рейтинг популярності Вадима Рабиновича протягом останнього півріччя, що демонструє тенденцію до зростання. Те ж стосується і партії "За Життя", персоналізований проект, результати якого дзеркально відображають рейтинг лідера партії.

Рабиновичу поступилися і Гриценко, який до недавніх пір був в першій трійці, і радикал Ляшко. Справа в тому, що в суспільстві є прагнення до нових облич в політиці, пов'язане з розчаруванням в нинішній владі і в "попередниках", які змінюють один одного, а "від перестановки доданків сума не змінюється", - сказав Якубін.

За його словами, явка на потенційних президентських виборах - 75,6 відсотка, що на 10 відсотків більше, ніж на потенційних парламентських. На думку експерта, це пов'язано з не тільки з самою персоною, а й її харизматичністю. У протиріччя нинішньому формальному державному ладу - парламентсько-президентської республіки, президент, як гарант держави, в суспільній свідомості наділяється більшими повноваженнями, ніж парламент: українці сконцентровані більше на конкретну людину, ніж на партію.

- Хороші результати Рабиновича і його партії, в президентському і парламентському рейтингах, пояснюються активною медійною роботою лідера зазначеної політичної сили, який конкретизує свої цілі, має зрозумілу ідеологію, а на конкретику зараз є величезний попит. Людям важливо знати реалії - що, звідки, куди, навіщо і як, а не слухати обіцянки, які неможливо виконати або які далекі від їх повсякденного життя. До того ж, розчарованість у владі створює протестні настрої, представники яких симпатизують опозиції. Рабинович, як її представник якогось не розпорошується на мовні питання або інтернет-заборони, а діє цілеспрямовано, в сфері більш серйозних проблем - медичної і пенсійної реформи, наприклад, тим самим заробляючи собі образ опозиційного лідера, турбується про широкі верстви населення, - сказав експерт.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...