Хіти тижня. Російське село: Сумно, бідно, безнадійно (фото)

Щоб купити собі їжі, жителі американської (наприклад) глибинки сідають в машину і їдуть в магазин. У Росії навпаки, магазин вантажать в машину і везуть продукти в село.

"З доставкою додому" звучить красиво. На ділі - лише відкладає вимирання. У трьох-чотирьох годинах їзди від Москви життя відрізняється вже років на сто. Та ні, навіть більше. Асфальта тут ніколи не бачили, а магазини і сільпо були лише у великих селах. Були: як правило всі вони загнулася і розвалилися з розвалом Союзу. Далі Патріоти України надають матеріал мовою першоджерела.


Как они живут без магазинов? Подножный корм и огороды выручают, но полностью обеспечить не могут.

Сегодня никто не хочет открывать бизнес в таких дырах: дачники привозят всё с собой, а у местных жителей нет ни денег, ни желания. Даже автолавка - редкость. Эту я встретил в одном из районов Тверской области, ездит по трём маршрутам два раза в неделю.

Средний чек покупки - 900 рублей. Покупают не только еду, но и бытовую химию, хозтовары. Лавку стараются загрузить только нужным товаром, предпочтения жителей, как и они сами, давно знакомы.


Бабушка, делавшая покупки в момент, когда я подошёл, купила немного рыбы, яйца, хлеба и какую-то мелочёвку.

Получилось почти под тысячу рублей. Заплатила только сто, остальное продавщица записала в толстую тетрадь, долговую книгу.

Цены в тверской автолавке местами даже повыше, чем в моём супермаркете возле дома. Что поделать - им тоже нужно зарабатывать.


Не такой уж прибыльный бизнес, скорее благотворительность. Я не могу это подсчитать, но мне кажется, что подобные автолавки убыточны. Возможно, их субсидирует область или поддерживает местный предприниматель.


Грузовик пылит по грунтовке к следующей деревне. Там его уже ждут, для старушек это событие.


В паре часов отсюда город Тверь, где есть какие хочешь магазины. Только не доедешь.


А мы жалуемся, что сыр невкусный.

Автор: Александр БЕЛЕНЬКИЙ

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...