Хіти тижня. Захід взявся за РФ, - військовий експерт

Через три роки російсько-українського конфлікту США і Захід в цілому, нарешті, визнали, що цей конфлікт - "довгограючий", і всі ці роки Захід "навіть не починав" боротися з РФ, але зараз "поклав пальці на горло і злегка притиснув".

Олексій Арестович

Таку думку "Обозревателю" висловив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Коментуючи ряд яскравих заяв спецпредставника США по Україні Курта Волкера, в тому числі про колосальну концентрацію російських військ на окупованих територіях і поблизу кордонів з Україною, Арестович зауважив: "Вони там були завжди. Були періоди, коли їх було набагато більше, зараз не найбільша кількість з того, що було. Середня. Просто США вирішили це помітити".

На думку аналітика, є кілька причин зміни тактики. Перш за все, в США "зрозуміли, що вістря політики Кремля спрямоване не проти України, Грузії, Молдови, Білорусі та Прибалтики, а проти Заходу. Що Путін веде гру із Заходом, намагаючись відігратися за поразку в холодній війні". "Ця гра далеко не закінчена, вона підходить до середини. Відіграли першу партію - 2014-2017 роки, зараз буде друга - 2017-2020 роки", - додав він.

Захід довгий час не бажав визнавати "власний провал", а також той факт, що "вся політика щодо Росії з 1991 року була невдалою", - зауважив аналітик. Як наслідок - "нам не давали зброю, перші півтора року нас взагалі вмовляли пожертвувати суверенітетом. І тільки те, що ми вистояли, а Путін не заспокоївся, нарешті дало зрозуміти Заходу, що цей конфлікт - довгограючий, і сподіватися на те, що "брат Порошенко" обійметься з "братом Путіним", як цього хоче Лукашенко, не доводиться", - сказав Арестович.

І ось, нарешті, "Волкер приїхав в АТО, піднявся на "дев'ятку" в Авдіївці (дев'ятиповерховий будинок. - Ред.), з вікна якого побачив весь цей треш, і зрозумів, що, коли дітям на голову сиплються снаряди, напевно, називати це замороженим конфліктом складно. Особливо складно переконувати себе, що "мирні шахтарі" стріляють важкою артилерією - при тому, що, щоб навчитися до неї підійти, потрібно два роки навчатися, і оплатити це може тільки держава, тому що це коштує величезних грошей. І що всю цю техніку ніяк не можна викопати з шахт або відібрати у Збройних Сил України".

"Зрозуміло, що це блеф. Просто назрів момент", - переконаний він.

"Назрів момент лише для заяв чи для чогось більшого?" - запитав "Обозреватель". "Подібні заяви - це завжди окреслення позицій. США дають зрозуміти Росії і всім іншим: Володимир Володимирович, ти не хочеш повертатися до цивілізованих правил гри, ти не хочеш повертати награбоване, значить, будемо тебе душити, поки ти не отямишся", - відповів Арестович .

"Схоже, поки у них не було особливого бажання його душити", - зауважив "Обозреватель". "Вони ще не душили. Всерйоз Захід з Путіним ще не боровся, навіть не починав. Все, що було до цього - це попередження. Зараз вони ще не душать, але вже поклали пальці на горло і злегка притиснули", - запевнив аналітик.

У цьому контексті він нагадав про новий пакет санкцій США, який "вкрай болючий, б'є по нафтогазовому комплексу, військово-промисловому і так далі". "Їм доведеться шукати посередників, тому що санкції б'ють і по тих, хто намагається торгувати з ними", - нагадав Арестович.

"Тепер буде серйозна ситуація, все буде набагато веселіше і набагато швидше", - запевнив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...