Хочеш вижити – тікай: Путін почав зачистку Донбасу, - Тарас Березовець

​Ми знаємо, як Путін тримає слово, тому навіть після досягнення відповідних домовленостей потрібно бути обережними в частині їх виконання

Путін почав зачистку на Донбасі. Фото: УкрМедіаЦентр.

Попередні очікування від зустрічі нормандської четвірки в Берліні були вельми стриманими. Усі сторони відправлялися в Німеччину зі своєю повісткою і ніякого компромісу між ними не передбачалось. Тому головне досягнення цієї зустрічі –домовленість про введення збройної місії ОБСЄ в Донбас – можна розглядати як дипломатичну перемогу України та президента Петра Порошенка, який висунув цю ідею близько року тому. Про це пише в своєму блозі на сайті "Новое время" політтехнолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

Усі конфлікти такого роду, в тому числі, югославський, вирішені шляхом введення миротворчого контингенту. Ми чудово бачимо, що Росія не виконує Мінські угоди, бойовики вбивають українських військових і мирних громадян, тому єдиний вихід із ситуації – розмежування протиборчих сил та введення миротворців.

Є два можливих формати миротворчої місії – або контингент ООН, або контингент ОБСЄ. Перший варіант кращий, оскільки миротворці ООН мали би більш високий статус. Крім того, вплив Росії в ООН набагато нижчий, ніж в ОБСЄ. Але, очевидно, миротворча місія ОБСЄ – це максимум, на який міг погодитися Володимир Путін.

Далі належить реалізувати цю ідею на практиці. Ми знаємо, як Путін тримає слово, тому навіть після досягнення відповідних домовленостей потрібно бути обережними в частині їх виконання. Необхідна кількість поліцейських – близько трьох тисяч осіб. Найголовніше питання: громадяни яких країн будуть входити в цей контингент? Німеччина неодноразово заявляла, що не буде направляти своїх поліцейських у Донбас. Важливо не допустити повторення грузинського сценарію, коли під миротворчим мандатом СНД росіяни, по суті, закріпили окупацію Абхазії. Росії немає місця в миротворчій місії в Донбасі, оскільки вона є безпосереднім учасником цього конфлікту.

У Берліні Путін пішов ще на один компроміс – тимчасове припинення вогню в Сирії. Поки це лише 11 годин. Але мета російського президента – добитися зняття санкцій і в жодному разі не допустити введення нових, тому він буде грати в миротворця.

У зв'язку із цим також потрібно розглядати вбивство Арсенія Павлова (Мотороли). Йде зачистка «партії війни», і всі останні резонансні вбивства ватажків сепаратистів – ланки однієї фігури. Росія прибирає із шахівниці фігури, які не погодяться на мирний сценарій. Відповідно, Росія продовжить зачистку сепаратистів. Не дарма бойовик Михайло Товстих, більш відомий як Гіві, вже втік в Придністров'я. Цілком можливо, що подібна сумна доля очікує також панів Захарченко та Плотницького.

Усі, хто буде виступати за продовження війни на окупованих територіях, Росією будуть ліквідовані. Хочеш вижити – біжи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...