Хто заробляє на українських користувачах російських соціальних мереж

Юрій Бутусов розповів про одноосібного власника "Вконтакті" і "Однокласників".

Фото: Узнай все

До речі, ось він, одноосібний власник "Вконтакте" і "Однокласників", з посиланням на відомого журналіста повідомляють Патріоти України.

Обидві соцмережі входять в холдинг "Мейл.ру", яким володіє російський олігарх Алішер Усманов. Так що ось він, вигодонабувач платіжної системи, реклами і всього іншого, на чому заробляють популярні в Україні російські соцмережі.

Народився в 1953 році в Узбекистані, входив в радянську партійну еліту, закінчив МДІМВ. У 1980 році був засуджений на 8 років в'язниці за вимагання хабара і крадіжку соціалістичної власності, звільнений достроково, відсидів 6 років.
Розбагатів за кілька років, потрапивши в структуру управління "Газпрому", пов'язаний родинними зв'язками з родиною чинного президента Узбекистану. Усманов купив "Вконтакте" приблизно за 2 мільярди доларів. Творець "Вконтакте" Павло Дуров заявив, що був змушений здійснити операцію з продажу свого пакета соціальної мережі "під тиском ФСБ", що вимагає персональні дані прихильників "євромайдана".
Російський інтернет-експерт Антон Носик привів динаміку зміни вартості акцій "Мейл.ру" в 2012-2017-му роках. Акції не виросли, а навіть впали в ціні: "Будь-який розсудливий інвестор після духопідйомних новин про # Кримнаш і скажений принтер поспішив вийти з російських цінних паперів. Досить прочитати хоча б проспекти емісії Яндекса і тієї ж Mail.Ru Group, де інвесторів прямим текстом попереджали про країнові ризики, пов'язані зі специфікою поведінки російської влади на інтернет-ринку. Чи не могли не попереджати, тому що приховування такої суттєвої інформації від інвесторів за американськими законами загрожує і кримінальним переслідуванням, і міліарднимі цивільними позовами. Як же міг такий хитрий ділок, як Алішер Бурханович, не слухати своїм власним попереджень?!
Є в Росії такі активи, інвестувати в які багато вигідніше, ніж в будь-який Фейсбук або Теслу. А як вони виглядають і називаються, можна подивитися в ролику Олексія Навального "Він вам не Дімон".
Російський опозиціонер Олексій Навальний встановив документально, що Алішер Усманов дав хабар чинному прем'єр-міністру РФ Дмитру Медведєву у вигляді розкішної вілли і 4,3 гектарів землі в найдорожчому і престижному місці Підмосков'я на Рубльовці, ринковою вартістю мінімум в 5 мільярдів рублів. Навальний вважає джерелом доходів Усманова близькість до влади і отримання незаконних преференцій в результаті корупційних зв'язків з керівництвом РФ.
Усманов також відомий як власник видавничого дому "Комерсант". У 2011-му році Усманов звільнив зі скандалом головного редактора журналу "Власть" Максима Ковальського, що входить до видавничого дому, за публікацію в номері журналу, присвяченому виборам до Держдуми РФ на обкладинці фотографії виборчого бюлетеня, на якому було написано "Путін пішов на .. .! " і статтю "Перемога едіновбросов", про фальсифікації путінської правлячої партії. Загалом, на захисника свободи слова цей дядько явно не схожий.
Усманов також - Президент Міжнародної федерації фехтування. Входить до п'ятірки найбагатших людей Росії, в десятку найбагатших людей Великобританії, і в десятку найбагатших людей Швейцарії. Майже весь час проживає за межами Росії, в своїх зарубіжних маєтках. Володіє однією з найбільших яхт у світі, і іншими атрибутами пост-радянських олігархів.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...