Хто/що наступний? Новозеландці надрукували на 3D-принтері ... молоко

І навіть обговорюють ймовірні загрози від молока, виготовленого за допомогою 3D-друку.

Фото: rusjev.netОфіційні особи країни говорять, що замінникам ніколи не перемогти оригінал, а фермери б'ють на сполох, побоюючись загибелі традиційного тваринництва, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Експорт молока і молочних продуктів становить 25% доходів Нової Зеландії від зовнішньої торгівлі. Тож не дивно, що з розвитком технологій заміни справжнього молока штучним, влади і фермери насторожилися. Особливу тривогу у новозеландців викликає продукт стартапу Perfect Day Foods з Кремнієвої долини (Каліфорнія, США). Біотехнологи, що заснували стартап, розробили технологію виготовлення молока, для якої взагалі не потрібні корови.

Вони використовують спеціальні білки, які друкують на 3D-принтері. Це звичайно не друк молока в прямому сенсі слова: в технології використовується спеціальний штам дріжджів і друковане речовина, що містить коров'ячу ДНК. Це дозволяє дріжджам відтворювати казеїн, що міститься в цьому молоці. Потім цю білкову речовину змішують з кукурудзяним цукром і іншими інгредієнтами, далі залишають бродити до отримання молочноподобного напою.

Цікаво в першу чергу те, що вперше на повному серйозі за участю перших осіб держави відбуваються обговорення загрози витіснення цілої галузі сільського господарства біологічними 3D-технологіями і повної заміни натурального продукту харчування синтетичним. Новозеландські фермери вже заявили, що знайдуть, чим відповісти штучногу молоку - в першу чергу це буде покращений виробничий цикл в традиційному молочному тваринництві.

Голова Селянської асоціації Нової Зеландії Ендрю Хуггард підтвердив, що синтетичне молоко зможе повноцінно конкурувати зі справжнім. Він зазначив, що це має привести фермерів до того, що вони почнуть переосмислювати своє господарство, роблячи його більш екологічно чистим і доброзичливим для тварин. Справа в тому, що чи не основним аргументом на користь відмови від натурального молока є турбота про навколишнє середовище. Молочне тваринництво відповідальне за значну частку викидів в атмосферу парникових газів, що ведуть до глобального потепління.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...