"Хуг з ОБСЄ вчора приїхав у Донецьк": У Порошенка назвали причину загострення під Красногорівкою

Радник президента вважає причиною загострення на фронті візит в окуповане місто заступника голови спостережної місії.

Ілюстрація:Кореспондент

Радник президента України Юрій Бірюков розповів про бій під Красногорівкою, внаслідок якого ЗСУ зазнали втрат. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, спочатку здається, що атака під Красногорівкою - це просто робота ДРГ: або завдати шкоди, або захопити когось у полон, або "промацати" слабкі місця. "Але якщо накласти на це зіткнення новини про те, що Александр Хуг з ОБСЄ вчора приїхав у Донецьк, то картинка стає трохи більш зрозумілою. А якщо ще й згадати про те, що зараз ми готуємося до візиту міністра оборони США, в ході якого будуть підписані фундаментальні документи - тепер картина зрозуміла?", - пише Бірюков.

Радник президента розповів, що щільний обстріл почався о 04:15. Вогнем причавили до землі не тільки два опорники ЗСУ, а й спостережний пункт - саме так вони змогли підійти близько. Потім, о 05:30, почався ближній бій, у результаті якого бійці АТО зазнали втрат, але дали відсіч.

О 05:57 бій припинився, противник відступив. "Що було б, якби наші відступили? Легко припустити, що почалися б контратаки, робота нашої арти й танків. Іііі.. а тут і Хуг поряд, саме вчора і приїхав. Маємо "картинку", маємо резонанс, маємо повідомлення нашим партнерам про застосування та порушення...", - зазначив Бірюков.

Радник Порошенка запевнив, що ЗСУ дотримуються взяті на себе міжнародні зобов'язання навіть ціною загибелі бійців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....