Прямо із холодильника
Охолоджені кавуни та дині більшості людей смакують краще. Проте холод зменшує кількість антиоксидантів у м’якоті. Експерти радять їсти кавуни та дині кімнатної температури. У такому випадку рівень корисних речовин набагато вищий і користі буде більше.
Купувати частинами
Коли баштанні продаються розрізаними можна зрозуміти, наскільки вони дозріли.
Терміни зберігання
Не варто залишати розрізані плоди на завтра. На них швидко розмножуються патогенні мікроорганізми. Варто з'їсти кавун чи диню за день.
Як багато можна з'їсти
Дієтологи попереджають, що людям, які мають проблеми із нирками, наприклад сечо-кам'яну хворобу, слід пам’ятати, що надмірна кількість баштанних може посунути пісок чи камені.
Кавуни та дині рекомендують вживати один раз на день і в міру.
На десерт чи в прикуску
Баштанні варто їсти за годину-дві до основної їжі, або за дві години після. Якщо вживати кавуни та дині разом з іншими стравами, це може призвести до здуття живота або до розладів травлення. Оскільки ці плоди перетравлюються у кишечнику, а інша їжа – в шлунку.
8 серпня за новим церковним календарем (21 серпня за старим) - день пам'яті чудотворця Мирона, Критського єпископа, а також преподобного Григорія, іконописця Печерського. У народі день прозвали Мирон Вітрогон. За старим календарним стилем - що можна і ...
Покровський (в т. ч. Добропілля) та Південно-Донбаський напрямки. . 1. Покровський напрямок . Протягом останніх 2-3 діб командуванням угруповання військ противника (УВ) "Центр" в основному проводилися заходи з перегрупування своїх сил та засобів у см...