Прямо із холодильника
Охолоджені кавуни та дині більшості людей смакують краще. Проте холод зменшує кількість антиоксидантів у м’якоті. Експерти радять їсти кавуни та дині кімнатної температури. У такому випадку рівень корисних речовин набагато вищий і користі буде більше.
Купувати частинами
Коли баштанні продаються розрізаними можна зрозуміти, наскільки вони дозріли.
Терміни зберігання
Не варто залишати розрізані плоди на завтра. На них швидко розмножуються патогенні мікроорганізми. Варто з'їсти кавун чи диню за день.
Як багато можна з'їсти
Дієтологи попереджають, що людям, які мають проблеми із нирками, наприклад сечо-кам'яну хворобу, слід пам’ятати, що надмірна кількість баштанних може посунути пісок чи камені.
Кавуни та дині рекомендують вживати один раз на день і в міру.
На десерт чи в прикуску
Баштанні варто їсти за годину-дві до основної їжі, або за дві години після. Якщо вживати кавуни та дині разом з іншими стравами, це може призвести до здуття живота або до розладів травлення. Оскільки ці плоди перетравлюються у кишечнику, а інша їжа – в шлунку.
Китайський полонений розповів, як потрапив до російської армії та поділився, що в його взводі було лише кілька китайців. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на інтерв'ю полоненого китайця Ванга Гуанцзюна під час телемарафону. "Я так само...
Країна-агресор Росія активно вербує іноземних жінок на роботу на заводах, що виробляють дрони типу Шахед, якими потім російські окупанти атакують Україну. Про це 25 квітня повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела, передають Патріо...