Прямо із холодильника
Охолоджені кавуни та дині більшості людей смакують краще. Проте холод зменшує кількість антиоксидантів у м’якоті. Експерти радять їсти кавуни та дині кімнатної температури. У такому випадку рівень корисних речовин набагато вищий і користі буде більше.
Купувати частинами
Коли баштанні продаються розрізаними можна зрозуміти, наскільки вони дозріли.
Терміни зберігання
Не варто залишати розрізані плоди на завтра. На них швидко розмножуються патогенні мікроорганізми. Варто з'їсти кавун чи диню за день.
Як багато можна з'їсти
Дієтологи попереджають, що людям, які мають проблеми із нирками, наприклад сечо-кам'яну хворобу, слід пам’ятати, що надмірна кількість баштанних може посунути пісок чи камені.
Кавуни та дині рекомендують вживати один раз на день і в міру.
На десерт чи в прикуску
Баштанні варто їсти за годину-дві до основної їжі, або за дві години після. Якщо вживати кавуни та дині разом з іншими стравами, це може призвести до здуття живота або до розладів травлення. Оскільки ці плоди перетравлюються у кишечнику, а інша їжа – в шлунку.
"На Заході знову лякають: «Росія може напасти на країни Балтії!». Мовляв, ось-ось, і Балтійське море перетвориться на арену великої війни. Але є нюанс. Для війни це море – як для ведмедя балет: виглядає страшно, але рухатися складно", - пише політолог ...
Жертвами вибухів 22 жовтня на військовому заводі "Пластмасс" у Копейську Челябінської області країни-агресора Росії стало 23 особи. Про це поінформував 29 жовтня в Telegram уряд регіону, передають Патріоти України. "Аварійно-рятувальні роботи [...] у К...