Прямо із холодильника
Охолоджені кавуни та дині більшості людей смакують краще. Проте холод зменшує кількість антиоксидантів у м’якоті. Експерти радять їсти кавуни та дині кімнатної температури. У такому випадку рівень корисних речовин набагато вищий і користі буде більше.
Купувати частинами
Коли баштанні продаються розрізаними можна зрозуміти, наскільки вони дозріли.
Терміни зберігання
Не варто залишати розрізані плоди на завтра. На них швидко розмножуються патогенні мікроорганізми. Варто з'їсти кавун чи диню за день.
Як багато можна з'їсти
Дієтологи попереджають, що людям, які мають проблеми із нирками, наприклад сечо-кам'яну хворобу, слід пам’ятати, що надмірна кількість баштанних може посунути пісок чи камені.
Кавуни та дині рекомендують вживати один раз на день і в міру.
На десерт чи в прикуску
Баштанні варто їсти за годину-дві до основної їжі, або за дві години після. Якщо вживати кавуни та дині разом з іншими стравами, це може призвести до здуття живота або до розладів травлення. Оскільки ці плоди перетравлюються у кишечнику, а інша їжа – в шлунку.
"Чи правда, що російська економіка на грані краху і скоро імперія розвалиться? Ні. Але правда в тому, що Росія зараз знаходиться в найслабшій позиції, починаючи з 2022 року. І поки триває війна ситуація буде постійно погіршуватись. І всі ці войовничі з...
На тлі прогресу на переговорах щодо "мирного плану" врегулювання війни в Україні Велика Британія активізувала підготовку до відправки миротворчого контингенту в Україну. Про це повідомила 17 грудня британська газета The i Paper із посиланням на свої дж...