Секрети справжніх кулінарів: Корисні лайфхаки із приготування м'яса

Якщо ви купили жорстке м'ясо, не впадайте у відчай, його можна дуже просто розм'якшити. Головне - знати як.

Приготувати смачний стейк може кожен. Фото: ЖЖ.

Для того, що правильно приготувати його, потрібна вправність, любов до продукту і кілька зручних Лайфхаків! Про них розповість ведучий шоу "Оттак мастак" на НЛО TV Сержио Куніцин, передають Патріоти України.

Раніше заморожене м'ясо просто залишали під проточною водою, спосіб дієвий і перевірений. Однак зараз залишити відкритий кран з водою -задоволення не з дешевих. Основне правило розморожування м'яса - це довгий процес, тому спочатку потрібно перемістити його з морозильної камери в холодильник і залишити на ніч. Забираємо м'ясо за дві години до приготування, щоб воно нагрілося при кімнатній температурі. Якщо м'ясо нульової температури помістити на вогонь, ви отримаєте пересмажене ззовні і недосмажене зсередини.

Часто м'ясо розморожують в мікрохвильовці. Це не найкращий спосіб, якщо ви хочете зберегти смак і якість продукту. Але він чудово підійде для розморожування курячих стегенець і гомілок.

М'ясо на мангалі не терпить суєти. Якщо ви готуєте стейк або шашлик, не перевертайте його через кожні 10 секунд, щоб переконатися, що знизу він не підгорів. Обсмажувати його потрібно 2-3 хвилини з кожного боку. Те ж саме стосується і шашлику. Дотримання цього правила сприяє формуванню хрусткої скоринки на поверхні м'яса, яка зберігає всі соки всередині.

Коли ми ллємо на шашлик воду або маринад, рідина не тільки гасить полум'я, а й знижує температуру вугілля. Такі перепади не кращим чином впливають на смакові якості м'яса. Спробуйте згасити язички полум'я дрібкою солі.

М'ясний бульйон буде більш наваристим, якщо м'ясо покласти в каструлю, коли вода ще холодна. Якщо ж м'ясо подається на другу страву, то його слід класти в каструлю, коли вода вже закипить. Бульйон вийде менш наваристим, а ось м'ясо залишається соковитим і смачним. Якщо ви хочете, щоб на м'ясі при смаженні утворилася хрустка скоринка, додайте до нього муки.

Якщо ви купили жорстке м'ясо, не впадайте у відчай, його можна дуже просто розм'якшити. Помістіть м'ясо на сухий, чистий лист, покрийте його сіллю і залиште на одну годину. Сіль витягне зайву вологу при маринуванні, і м'ясо набуде ніжність і пружність. Після цього потримайте шматок м'яса під проточною водою, щоб змити сіль.

Якщо з яких-небудь причин ви не можете зберігати м'ясо в холодильнику, скористайтеся одним з народних способів зберігання: змочіть шматок тканини в оцті, загорніть в неї м'ясо і покладіть його в прохолодне місце. Так м'ясо може зберігатися протягом 1-2 днів.

Як вибрати пароочисник для дому

вівторок, 24 вересень 2024, 17:19

В сучасній оселі з'являється все більше техніки, яка суттєво полегшує щоденне прибирання. Очищення поверхонь без використання хімічних засобів стає можливим завдяки пароочиснику. Ефективний у боротьбі з брудом, мікробами та пилом, прилад чудово підходи...

ТОП-3 поради по вибору ременя до авто з дизельним двигуном

п’ятниця, 23 серпень 2024, 8:50

Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) - забезпечує синхронну роботу клапанів і поршнів, контролюючи їхній рух. Якщо ремінь ГРМ виходить з ладу, це часто призводить до серйозних пошкоджень двигуна. У дизельних автомобілях, де двигуни працюють під під...