"Коли читаєш таку маячню, робиться болісно за країну" - офіцер ЗСУ про "генерала-зрадника" та горе-писак у соцмережах

Перед тим як писати всяку всячину, не завадило б хоча б поверхово ознайомитись з основами тактики управління та застосування бойових підрозділів у ЗСУ, а не опиратись лише на російські фільми про спецназ та на комікси про джедаїв, вважає офіцер..

Ілюстрація:www.naftogaz.com

"Тільки-но повернувся з АТО, тому й не зміг не відреагувати на пост А.Римарука у ФБ із звучною назвою "БЛАГОДАРЮ ЗА РЕПОСТ, ТАК КАК КОМАНДИРА АТО УКУСИЛ УПЫРЬ И ОН СТАНОВИТСЯ СЕПАРОМ!" де той пише: "И снова мы имеем плохие новости с передовой. Их две: орки активизировались на Донецко – Горловском направлении и Штаб АТО выдал всем бригадам очередной печальный указ… Выданное завтра пресс-центром АТО и господином Лысенко смело множим на 10 и получаем реальную информацию…Но 300ых на самом деле еще больше, особенно среди командных составов боевых бригад на передке. Сегодня туда прилетела очередная водородная бомба в виде телеграммы из Штаба АТО или как я называю, очередной "ВЫСЕР" генерал-лейтенанта Бассараба"." Про це пише у своєму Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Кравчук, інформують Патріоти України, продовжуючи:

Це в мене третя ротація – 11 місяців в АТО і кожний раз насправді відкриваєш для себе щось важливе, щось нове, зокрема в цей раз довелось проходити служити на посаді заступника керівника АТО по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ. Саме тому і не зміг пропустити цю тріскотню.

Нагадаю, Збройні Сили - це сама по собі закрита організація. Особливо ж, коли вони ведуть бойові дії і зокрема, якщо мова йде про штаб, звідкіля це все й скеровується. Тому, коли читаєш таку маячню, робиться болісно за країну (за державу обидно – рус.), та й головне, що основна маса цивільного, а значить не посвяченого в тонкощі населення, сприймає це за чисту монету, судячи зокрема, з кількості перепостів згаданої маячні.

Але ж, через зазначену посаду, а я не даремно її вказав, до вчорашнього дня, особисто мав доступ практично до всієї оперативної інформації, що циркулювала в штабі АТО. Так от через це і заявляю, що насправді "погана новина не" в тому, що ніби то вийшов такий указ, а що в нас досі є отакі горе-захисники, які про це теревенять і їм за це нічого не втнулось.

По-перше, перед тим як писати всяку всячину, не завадило б хоча б поверхово ознайомитись з основами тактики управління та застосування бойових підрозділів у Збройних Силах України, а не опиратись лише на російські фільми про спецназ та на комікси про джедаїв. Тоді, може й второпав би, що штаб АТО не видає "чергових сумних указів" і позачергових теж, як і веселих і напівгумористичних. Взагалі – ніяких "указів" він не видає.

Штаб АТО видає розпорядження, але ж, знов таки, не так як пише наш "фахівець": "усім бригадам". Не хочу проводити лікбез, але наш писар може щось чув про так звані Сектори, про ОТУ в тому самому АТО і просто, про звичайну людську безграмотність та нетактовність, яка так і штовхає на написання дурощів, грубощів і нісенітниць.

По-друге, незрозуміло на що Римарук опирається, заявляючи, що треба "множити на 10 кількість офіційно заявлених штабом АТО 300-х". Таке враження, ніби в нього є своя розвідувальна мережа, що охоплює усі Збройні Сили, задіяні в АТО і через це він чітко заявляє про непрофесійність наших вояків, які, лише вдумайтесь – кожний день мають, за його заявою, втрачати не по 3-4 у середньому, а по 30-40 лише пораненими.

За такою логікою, через пару місяців, такими темпами ми б втратили усе угруповання сил в АТО. Це ж просто маячня! Відкрита і оскаженіла. Але, щоб це побачити, треба мати хоч щось схоже на мізки і бажано в голові, а не понад куприком.

По-третє, нагадаю, що наразі триває перемир'я, закріплене на міжнародному рівні і кожний рух українських військових, які найчастіше просто відповідають на заздалегідь сплановані операції армійських спеців РФ за участі ОБСЄ та російських ЗМІ, які відразу фіксують бойову активність з нашого боку і не кваплячись використовують її як компромат проти України на міжнародному рівні, звинувачуючи саме її в порушення Мінських домовленостей, а не сепарів, що для нас зараз дуже боляче. Але ж як поясниш це грамотіям, які далі свого носу не бачать, які навіть не знають, як правильно пишеться прізвище генерала, якого він намагається облити брудом. І це при тому, що Римарук натякає на давні зв’язки з генералом, стверджуючи, що "ранее, во время службы категорически высказался в адрес Бассараба".

Не знаю де він служив і де він виказувався, але я особисто не знаю, а ні такого генерала Бассараба, а ні тим паче такого "командира АТО". Знов таки, безграмотність писаки просто зашкалює, як з тим "указом АТО", так і з цим "командиром АТО". Може в Римарука і є командир відділення, бо судячи з усього, більш чим на рядового він не тягне, але це не означає, що й АТО керує такий самий "командир". Ну якщо не відділення, то взводу точно. Спеціально для Римарука – дядько, який керує АТО серед справжніх військових, а не брехливих писак називається – командувачем. Але ж нікому про це не говори, хай всі думають, що це "командир АТО".

І останнє, звинувачуючи "командира АТО Бассараба" (2 помилки в 3 словах), наш горе-патрійот, звинуватив до того ж останнього у сепаратизмі. Але ж, сепаратизм (від лат. separatus – окремий), це прагнення до відокремлення, відособлення. Хочеться запитати, де тут відокремлення? Може генерал Бессараб захоплював адміністративні будівлі і чіпляв на них триколори, чи може він проводив референдуми в "ДНР"?

Чергова демонстрація дикої безграмотності і безглуздя! Можу зрозуміти, якщо вважаєш дії штабу АТО безграмотними, то звинувач керівника в некомпетентності. Якщо маєш інформацію, що це не банальна некомпетентність, а умисні дії, скоєні в інтересах противника – російських військ, кажи прямо про зраду, але ж не про якийсь надуманий сепаратизм, навіть не розуміючи, як і кого можна правильно звинуватити.

Саме через цю дику неграмотність писаки і не зміг пройти повз його писанини, бо на жаль, такі горе-патріоти або, через свою природну обмеженість, м’яко кажучи, говорять дурниці, або ж навмисно працюють на ворога. Але ж біда у тому, що, як в першому так і в другому випадках, вони підбурюють населення нашої держави, настроюючи його свідомість в антиукраїнському руслі, являючись, при цьому, прекрасним знаряддям в руках фахівців інформаційно-психологічних операцій.

От і не зрозуміло, кому тут потрібно "зарядить берцем в ухо", як пише Римарук, чи може й – перевірити на причетність до отого самого "сепаратизму".

Я сам бачу багато дурощів в нашій армії і практично відсутність в ній реформ і дуже болячи це сприймаю, але ще більше не сприймаю брехню, чи відверту маніпуляцію свідомістю, бо за родом занять добре знаю, як це робиться і головне - з якою метою.

Так хто ж ти, волаючий про сепаратизм – необізнаний та хамовитий простачок, чи ворожий агент впливу…

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...