"Коли у Кремлі планували війну в Україні, то вважали, що придумали найкращий план захисту своїх грошей і влади", - Портніков

Путін і його оточення так прагнули забезпечити захмарний рейтинг правителя, що не змогли зрозуміти: рішення, які забезпечують популярність і воскрешають імперські міфи, можуть призвести не тільки до свого, але і до чужого єднання.
Плани Путіна не здійснилися. Ілюстрація: Вести.

"У 2014 році, в момент перемоги Майдану і втечі президента Віктора Януковича, Україна була трагічно роз'єднаною нацією. Майдан охопив половину країни - центральні й західні області, на решті частини панували або байдужість, або прихильність місцевим князькам з "Партії регіонів", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Грани.ру, передають Патріоти України, та продовжує:

"Вторгнення Володимира Путіна змінило все. Якби не анексія Криму, якби не рішення окупувати Донбас, українці залишалися б роз'єднані донині, в країні не склалося б більшості, що виступає за євроатлантичну інтеграцію, куди важче проходили б через парламент закони, пов'язані з цивілізаційним розривом з Росією і "русским миром", та й самих колабораціоністів в парламенті було б куди більше.

Коли російські експерти говорять про "втрату України", вони повинні пам'ятати, що ця "втрата" - результат дій Путіна. Саме завдяки його дивовижному історичному невігластву і політичній некомпетентності українці остаточно зрозуміли, хто друг, а хто ворог.

Зараз у Путіна куди відповідальніше завдання - об'єднати Америку, зробити її знову великою. Останні президентські вибори привели до безпрецедентного розколу в американському суспільстві. Прихильники республіканців і демократів з прихильників конкуруючих політичних сил перетворювалися просто на ворогів. Усвідомлення того, що Кремль нахабно втручався в американські вибори, змінило практично все.

Подивімося на результати голосування в Конгресі по списку санкцій закону - адже це по суті майже повна згода вчорашніх супротивників. Є щось, що об'єднує Америку, - це бажання протистояти Путіну і гідно покарати його за вторгнення. Так, можливо, результати голосування і не влаштовують Дональда Трампа, але у президента є простий вибір - приєднатися до національної єдності або стати аутсайдером політичного процесу.

Путін і його оточення так прагнули забезпечити захмарний рейтинг правителя, що не змогли зрозуміти: рішення, які забезпечують популярність і воскрешають імперські міфи, можуть призвести не тільки до свого, але і до чужого єднання. Але якщо своя єдність - це в основному телевізор і проплачені мітинги "бюджетників", то чуже виражається в реальних діях. У тисячах волонтерів, які збирали гроші на українську армію в прагненні зупинити окупанта. В голосуванні сенаторів та конгресменів і їх готовності знайти найдорожче - приховані гроші Путіна і "путінців".

Це все по-справжньому, це не гра. І українцями, і американцями рухає справжня любов до своєї країни, справжнє бажання захиститися від агресії - військової і віртуальної. І це почуття відрізняється від паперового кремлівського патріотизму, мотивованого тільки однією метою - захистити вкрадене.

Напевно, коли доблесні російські чекісти планували війну в Україні або втручання в американські вибори, вони щиро вважали, що придумали найкращий план захисту своїх грошей і своєї влади. Вони прорахувалися".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Смерть військовозобов'язаного в ТЦК Кривого Рогу: Спливли нові подробиці

вівторок, 7 травень 2024, 13:53

У військовозобов'язаного, який помер у ТЦК Кривого Рогу Дніпропетровської області, виявили токсичну дію невідомої речовини. Про це повідомляє Телеграм-канал "СВОЇ | Кривий Ріг" з посиланням на результати розтину, передають Патріоти України. За даними р...

Фанати совка дуже образилися: Китайці показали свою версію, як Сталін посилав Мікояна до Мао Цзедуна (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 13:41

Серед фанатів радянського режиму спалахнув скандал через образ диктатора Йосипа Сталіна у китайському історичному телесеріалі Дипломатичні ігри. Річ у тім, що в оприлюдненому у соцмережах уривку кривавого тирана було показано глядачам не як «великого л...