Кому мститимуться турки після теракту у Стамбулі - експерт

Відповідальність за теракти взяло на себе курдське угруповання – не так важливо, хто саме, адже для більшості турків між "Робітничою партією" й іншими угрупуваннями різниці немає.

Теракт у Стамбулі. Ілюстрація:znaj.ua10 грудня у центрі Стамбула стався вибух біля стадіону Vodafone Arena футбольного клубу "Бешикташ". Про це пише в своєму блозі на Новому часі директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, інформують Патріоти України.

Другий вибух прогримів у парку неподалік від стадіону. В результаті терактів загинуло 44 людини.

Відповідальність за теракти взяло на себе курдське угруповання – не так важливо, хто саме, адже для більшості турків між "Робітничою партією" й іншими угрупуваннями різниці немає. В цілому ж, винуватець був прогнозований – оскільки теракт спрямований проти поліціянтів, шанси на те, що за ним стояли курди, були вищі, ніж якщо б жертвами стало в основному мирне населення. Ця ж ситуація чітко підпадає під стратегію, яку реалізовують курдські терористи в Туреччині.

Думаю, після закінчення оголошеної в країні жалоби влада зробить рішучі дії – наскільки я знаю, зараз Туреччина перекидає в Сирію велику кількість військ і бронетехніки. Очевидно, що ці війська будуть воювати зокрема і проти сирійських курдів.

Ось уже четвертий день тривають активні бойові дії в районі Ель-Баба, і цього тижня, думаю, туркам вдасться взяти його під контроль. А після є різні варіанти. По-перше, відкривається дорога на Ракку, по-друге – в район Алеппо.

Але для мене набагато цікавіше, що турки стануть робити із курдським анклавом на правому березі Євфрату. Чи прискорить теракт прийняття рішення про початок бойових дій проти курдів?

Ми знаємо: єдине, що стримувало турків раніше, – це американці. Ті постійно тиснули, щоб змусити їх дотримуватися пакту про ненапад з курдами і зосередити свою увагу на ІД. Чи зможе американська адміністрація і тепер знайти аргументи на користь того, щоб турки не чіпали курдів? Не впевнений.

Цілком ймовірна зміна турецької стратегії й активніша війна з курдами. Це було б логічно, адже бази, які використовують курдська "Робітнича партія" й інші терористичні групи для організації терактів у Туреччині, розміщені здебільшого саме в Сирії, на підконтрольній курдським підрозділам території.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...