"Кому война, а кому мать родна": Дерибан оборонки народними депутатами триває

Нардепів, причетних до питань нацбезпеки, звинуватили в «наживанні на війні».

Пашинський С. Фото: Антикор

Український журналіст Олександр Дубинський на своєму персональному сайті звинуватив голову Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського і його заступника – Івана Вінника в «наживанні на війні», повідомляють Патріоти України.

За його інформацією, в їх власності є: ТОВ "Українська бронетехніка", ТОВ "Рубін", корпорація "Таско". При цьому вказується, наприклад, у ТОВ "Українська бронетехніка" є держгарантія на 272 млн. гривень при уставних в 11,8 тис. гривень.

У свою чергу ТОВ "Рубін" виступає виробником озброєнь і техніки, і частково контролюється корпорацією "Таско". А корпорація "Таско", що спеціалізується на утилізації боєприпасів, відома тим, що після дивних вибухів військових складів в Калинівці, в результаті яких злетіли на повітря боєприпаси на 600 млн. дол. – намагається стати ключовим виробником патронів для держави з обсягом замовлення в 1 млрд. дол.", - пише журналіст.

При цьому він публікує схему володіння цими та іншими компаніями "приватної оборонки", в якій явно простежуються інтереси Пашинського і Винника через підставних контролерів і бенефіціарів.


З боку Пашинського таким є Микола Кузьма, племінник якого керує фірмою ТОВ "Українська бронетехніка".

"Кузьма - фігурант скандалу з" австрійським кредитом "під держгарантії, за гроші якого в період прем'єрства Юлії Тимошенко в 2007 році були закуплені санітарні машини Opel Combo. У ТОВ" Українська бронетехніка" - схожа історія. Держгарантії і контракт на поставку сотні бронемашин "Варта" Нацгвардії на суму в 500 млн. грн. ( "по дорозі" ціна одиниці зросла майже на 15%)", - сказано в публікації.

Відзначається, що з боку Винника "розпилом" оборонних бюджетів керують також особи не менш "масштабні". Наприклад, керівник ТОВ "Рубін" Людмила Васильєва - колишній глава компанії "Каховка Маркет" Винника.

Вона колишній його помічник, депутат Новокаховської міськради. А також - в минулому, помічник якогось Гринюка, який є номінальним власником 15% ТОВ "Українська бронетехніка". До жовтня-листопада 2017 р. підписантом ТОВ "Українська бронетехніка" значилася інша людина Винника, Сергій Бабій.

Він є фігурантом відразу двох кримінальних справ, разом ще з двома колегами і самим Іваном Винником за статтями 190 і 191 КПК (шахрайство та привласнення майна) - кредитних коштів одного з банків на 350 млн. гривень. У цій справі ведеться досудове розслідування.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...